Izvor:
01.04.2019 u 22:06
0

KOLIKO VELIKE SILE RUKOVODE SVETOM U VEČERAŠNJOJ „ĆIRILICI“: „Evropska unija je kontra Evropa a mi smo autentična“!

U večerašnjoj kultnoj emisiji "Ćirilica" sa Milomirom Marićem razgovarali smo o silama koje diktiraju politiku i da li "sila zakon menja".

Da li Srbija treba da osluškuje neprijatelje koji govore o nama?

Da li moramo da se odreknemo kosovskog zaveta, da li da tražimo novi mit kome ćemo se prikloniti?

Gde počinju granice Balkana?

Mi smo već u Evropi, ne znam gde nas vodi. Nemam ništa protiv da nas vode preko Hrvatske u tu EU ali pod uslovom da put ne vodi preko Jasenovca i Jadova. Eu nije Evropa jer tetoše ustaše. Nwkome odgovara da puštaju Litvance, Estonce, letonce i Ukra da marširaju i Hrvate a onda dolazi revizija Drugog SR. Kada jedan narod kaže „pokolj“oni kažu nije vas izginulo, a Srebrenica, Dubrovnik, Vukovar?EU je kontra Evropa a mi smo autentična Evropa – rekao je pr Miloš Ković.

– Mi ne smemo da mistifikujemo ko su, nisu bogovi Evrope. Imamo višegradsku četvroku koja se protivi kvotama za migrante. Poljska, Češka, Mađarska, Slovačka, Italija između sebe imaju oko 100 miliona stanovnika, to je antievropa. Viktor Orban diverzifikuje svoje rezerve, kupuje zlato i sledi ruski primer. Zabranio je priodaju mađarske zemlje strancima i na tome im svaka čast. – rekao je pr mr Srđan Trifković

– Najdoslednija satelistska rusnofobna zemlja je Poljska koja je mnogo pretrpela od nacista, ali je rusofobna više nego germanofobna. Smatraju da su Nemci izgubili suptsrat nacije, a Ruse prepoznaju kao pravi narod. Rusi su na meti mAmeričkih liberala, Isti pripadnci koji mrze Trampa su rusofobi koji bi pristali da Rusija nestane u nuklearnom oblaku – dodao je.

Šta nam neprijatelj savetuje?

– Kada savetuje da ne treba ti gledaš kada ćeš i na koji način da uradiš. Imamo nedopustivo veliki strani uticaj u Srbiji, od monetarne politike do medija, kulturne politike, obrazovanja, bezbednosnih službi i vojske, pa onda ne moraš da budeš toliko pametan da shvatiš o čemu se radi. Ti izvorni stranci koji ovde rade malo, naš problem nisu su oni, već drugi preko kojih rade ovde. U redu je da se razlikujemo ali potiskivanje stranog i krimilanog uticaja je nešto na šta treba da reagujemo – rekao je Branko Pavlović.

Šta da radimo sa time što nam savetujemo da ostavimo Kosovo?

– Prošle je 20 godina od bombardovanja, i sad se licitira kako je došlo do toga, da li je planski ili sticajem okolnosti. Šta imamo da se ubeđujemo kada je jasno da je bio jasan koncept, oduzimanje dela naše suverene teritorije za nečije potrebe. Zašto interes Evrope ima interes o ratu u njoj? To je vežba da se pokaže da to svima može da se desi i da vode računa šta rade. Čovek u četriri oka mi je rekao pre svega da je stvar rešena i da se izvučemo iz toga. Evropa je uvek Francusko-Nemačka država, kada ima sporazuma ima Evrope to je uvek taj dogovor ili taj rat. Ono što mi zaboravljamo, za mitove, sve čime se bavimo u pozorištu su mitovi tj.pričanje priča. Kada narod nema o čemu da govori njegova vrsta izumire – rekao je Ljubiša Ristić.

"Moramo da se vratimo principa pravde pre nego principa interesa. Narasle su sile koje žele da diktiraju kuda ide svet".

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter