Izvor:
16.09.2019 u 19:37
0

AKADEMIK LJUBODRAG DIMIĆ O AMERIČKOJ POLITICI NA BALKANU: Velike sile su ravnodušne na srpske suze i stradanja!

Gost emisije "Ćirilica" bio je i akademik Ljubodrag Dimić. Govoreći na temu američke politike na Balkanu on je izneo svoj stav po pitanju svih političkih odluka i poteza koji su određivali sudbinu srpskog naroda.

– U poslednjih 25 godina Amerika demonstrira svoju silu. Pričali smo o politici Britanije i Čerčila i oni su puštali Mihajlovićev pokret niz vodu i onda su posle 1944 želeli politiku kompromisa zato što su procenjivali da uz pomoć tog pokreta mogu da zaštite svoje interese na Balkanu. Slično se ponašaju i ostale velike sile kao i SAD. Njihova politika je bila artikulisana američkim interesima na Balkanu. Kada su počele da se pomeraju i kada su počele da se udaljavaju skoro 600 km od ovog prostora. Taj ulazak na prostor bivše Jugoslavije da bi se sa tim manjim entitetima lakše manipulisalo je odlučila sudbinu srpskog naroda i Slobodana Miloševića. Naravno, Milošević se upotrebljava kao izgovor i za ono što jeste i za ono što nije kriv. Jedina hipoteka je ostala na pitanju Srbije i stvaranju slike o Srbiji. Nastajale su čitave biografije i karijere sitnih diplomata u jednoj velikoj administraciji kao što je američka – zaključio je akademik Ljubodrag Dimić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter