Izvor:
16.09.2019 u 20:47
0

MILENKO MILANOVIĆ OTKRIO KAKO IZGLEDA ŽIVOT U SJEDINJENIM DRŽAVAMA: Devedesetih godina u Americi, niko nije hteo da čuje našu istinu!

Milenko Milanović, čovek koji je tokom rata preživeo logor, govorio je o svom iskustvu života u Americi nakon rata u bivšoj Jugoslaviji.

– U Americi je bila jaka propaganda i svi znamo kako su Srbi bili predstavljeni tamo. Mi smo bili žrtve u tom ratu od 1991. do 1995. godine. Moj život u logoru je bio pun psihičke i fizičke torture. U takvim situacijama ostajete bez teksta, bilo je toliko dezinformacija o tom ratu da je bilo nemoguće sve to dokazati. Ovo je četvrto izdanje knjige, ja sam otišao marta 1995. godine, a promocija je bila u avgustu 1994. godine na sajmu u Beogradu. Gospodin Dimić je čovek koje je zaslužan za to što je ova knjiga izdata. U Sjedinjenim američkim državama dočekan sam u program za bivše logoraše i tamo sam se uputio sa porodicom. Daleko je bio bolji izbeglički život nego život tamo u Americi. Prvi moj posao je bio na smetlištu godinu dana. Drugi posao je bio u jednoj firmi koja je pekla staklo, dok je treći bio u kompaniji koja je pokrivala kuće i posle četvrte godine sam imao prilike da dobijem posao u jednoj kompaniji za štampariju u Virdžiniji. Imao sam prijatelja koji je psiholog i on mi je predložio, kada je pročitao moju knjige, da tražim penziju tako da me je on spremio i predočio mi koja je procedura za dobijanje penzije. Posle silnih razgovora odobreno mi je da budem penzioner sa pi-ti-es-dijem – izjavio je Milenko Milanović u emisiji "Ćirilica".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter