PROFESOR ČEDOMIR ANTIĆ: Kada je Rusija dozvolila da se raspadne Sovjetski Savez, ko je mogao da očekuje da će u Jugoslaviji nešto Srbija izboriti?

 

Kada je Rusija dozvolila da se raspadne Sovjetski Savez, ko bi mogao da očekuje da će u Jugoslaviji nešto Srbija izboriti, upitao je profesor Čedomir Atnić gosujući u emisiji "Ćirilica".

Zašto su se Srbi borili u ratovima? Hrvati hoće svoju nezavisnu zemlju, Slovenci je nikada nisu imali.

- Ako sada analiziramo politički meinstrim krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, većina su želeli da se stvari ne menjaju, izuzetak je bio u Republici Srpskoj, oni su preuzeli hrvatski model pravljenja države. Kod nas se branilo nešto što nije zavisilo od nas, taj neki visoki let ka odbrani socijalizma, malih zemalja. Srbija nije imala cilj, a život bez cilja je besmislen! To je kod nas počelo sa Jugoslvijom 1919. godine. –

Antić je dodao da Milošević nije imao strategiju, a njegova loša namera može se videti da je on podsticao rukovodstvo, koje je prethodno on postavio, da proglase nezavisnost.

- Meni se čini da Milošević nije imao strategiju, u toj nekoj izlaznoj strategiji su prošla sva četiri rata. Meni se čini da je Milošević odustao od zajedničkih srpskih zemalja. Ono što navodi da je Milošević imao lošu nameru je to što je on podstakao rukovodstvo, koje je on instalirao, da proglase nezavisnost. –

Profesor Antić je gostujući u emisiji „Ćirilica“ rekao da je bilo izvesno da će se u Bosni nešto dobiti, jer velike sile ne bi dozvolile korekciju granica.

- Ja bih rekao da su to bile loše karte, ako je Rusija dozvolila da se raspadne Sovjetski Savez, ko je mogao da očekuje da će u Jugoslaviji Srbija nešto izboriti - zaključuje Antić.

 

 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro