ČEDOMIR JOVANOVIĆ GOST EMISIJE "ĆIRILICA": Braća Bitići su brutalno likvidirani!

Čedomir Jovanović takođe je komentarisao slučaj braće Bitići i tom prilikom objasnio da se radi o slučaju koji država mora da reši. 

- Braća Bitići su učestvovala u nekoliko situacija u kojima su pomagali ljudima da se sklone. To je bio period posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma, prekida sukoba sa NATO paktom, egzodusa Srba i svih drugih koji su se osećali ugroženo i prešli su administrativnu liniju - započeo je svoje izlaganje Čedomir Jovanović.

U pola rečenice uključio se i drugi gost Zoran Anđelković koji je Jovanoviću postavio interesantno pitanje.

- Izvini Čedo ali ako ti kažeš da su oni bili oko Gnjilana šta će onda na administrativnoj liniji u Podujevu?

Jovanović je imao spreman odgovor i objasnio da se radi o tome da su braća zalutala prateći grupu Roma.

- Oni su pratili neku grupu Roma do granice i zalutali su tu. I dan-danas se vrlo često dešava nije to bilo ništa posebno tada. Nisu prešli u Merdarima nego nekim kolskim putem i privedeni su u Prokuplju, osuđeni i pušteni posle dve nedelje iz zatvora. Tada im je prišla grupa policajaca i privela ih. Obaveza je države da reši to, a ne da to od nas traži američki ambasador Montgomeri - kaže Jovanović

Lider LDP-a je nastavio da govori o braći Bitići i tom prilikom rekao.

- Mislim da oni nisu bili u tim hladnjačama koje su isplivale na Dunavu. Oni su ubijeni i sahranjeni u policijskoj bazi isto kao što su u Batajnici zakopani nesrećni Albanci, njih 700. Pojavile su se informacije o dve nasukane hladnjače na obali Dunava oko Kladova. Prvo su potopljene pa se onda pucalo na njih zoljama i leševi su izašli kroz rupe. Tada je još Koštunica bio predsednik i prva vest je bila da je u pitanju trgovina ljudima ali brzo se ispostavilo da su to leševi Albanaca sa Kosova i tada se pojavila priča o braći Bitići. Ti ljudi su uhapšeni, odslužili su svoju kaznu, izašli iz zatvora i posle toga su ponovo privedeni, odvedeni na drugi kraj zemlje i brutalno ubijeni - zaključio je Čedomir Jovanović.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro