PROF. DR DRAGAN SIMEUNOVIĆ: Makron kreće sa druge platforme, ali, ON će biti jezičak na vagi!

 

Evropa će se prvo sama sa sobom dogovoriti, Makron će uticati svojom harizmom i snagom, ali nemački predstavnik koji bude došao biće jezičak na vagi, objasino je prof. dr Dragan Simeunović gostujući u emisiji „Ćirilica“.

- Pitanje je sa koje platforme Makron kreće, a to je platforma broj dva. On koristi to što je Merkel u odlasku – istakao je prof. Simeunović.

Profesor je dodao da Makron ima ideju od dva prstena, kada je reč o proširenju Evropske unije.

- Vi kod Makrona imate ideju o dva prstena, prvi su zemlje koje su stvarno ozbiljne i zato hoće da isključi zemlje poput Portugala, koje samo „jedu“ novac – objasnio je Simeunović i dodao da niko neće Srbiju u EU primiti iz milosrđa, već da je potrebno raditi na ekonomskom naprertku.

- Ovo što Srbija radi je jako dobro, povezivanje sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Ne možemo očekivati da nas u EU primi iz milosrđa,već moramo raditi na ekonomskom napretku.

Povodom posete premijerke Srbije Ane Brnabić Kini, prof. dr Simeunović je podvukao da je važno da Srbija ima što bolje odnose sa njom.

- Kina se sada menja, ona postaje ekonomski agresivna. Sada pravi ekonomski tampon između Zapada i Rusije, to će joj jednog dana omogućiti pregovore sa Rusijom i Zapadom. U Africi vodi nevidljivi, tajni obaveštajni rat oko poslednjeg velikog tržišta na svetu. Kina će vrlo brzo dominirati Afrikom – zaključio je prof. Simeunović.

 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro