Izvor:
25.11.2019 u 22:41
0

VUČIĆ U „ĆIRILICI“: Malim šengenom“ dobijamo mnogo, dobijama budućnost! (FOTO)

PREDSEDNIK SRBIJE UŽIVO: Milošević nije razumeo pad Berlinskog zida! (FOTO)

PREDSEDNIK SRBIJE OTVORENO U EMISIJI "ĆIRILICA": Nikada nisam obrukao svoju zemlju! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da idejom o "malom šengenu" nije imao nameru da svađa bilo koga u regionu, već da se radi o nasušnoj potebi da živimo normalno.

– Nisam ja nikog od njih svađao, to nije moj posao, nije moja ideja. Zahvalan sam Rami što razume šta je važno za region. Mi radimo najbolje stvari. Nisam čuo nijedan dobar argument protiv toga. U Srbiji sam čuo najgluplje ideje da radim na stvaranju velike Albanije, u Albaniji su objašnjavali da je to stvaranje velike Srbije, a to je naša nasušna potreba da živimo normalno – rekao je Vučić.

Mnogo toga dobijamo time, kazao je on, a na pitanje novinara da li je to njegova ideja, Vučić kaže:

– Jedan sam od pokretača ove ideje. Mnogo su napali tu ideju, jer misle da je originalno moja, a ja sam ponosan na tu ideju, ne bežim od toga, od te odgovornosti.

Podsetio je i da je svoj govor na Generalnoj skupštini UN završio rečcima: "Balkan-balkanskim narodima".

Na opasku novinara da je dobro da je to rekao na srpskom jeziku, te na napomenu da su mnogi srpski lideri "izgubili glavu" zbog toga – kralj Aleksandar, Svetozar Marković, čak i Tito, pa i Milošević, on kaže:

– U jednom trenutku kad postanete mnogo iskusni.. ja sam na mnogim izborima pobeđivao, nemam tu vrstu izazova, ličnog nemam. Jedini sam predsednik države koji je dobio orden Svetog Save prvog reda od SPC , jednoglasnom odlukom, mada su onda posle politizovali i to…jedini sam i koji je posle Pašića dobio odren Aleksandra Nevskog i to od Putina, ne od Jeljcina, a za sprovedene reforme dobio sam priznanje predsednika austrijske Privredne komere, izuzetno uticajnog čoveka u toj zemlji. Pobeđivao sam na izborima. – rekao je predsednik.

Za njega je, kaže, posle sveg tog iskustva, važno da vidi šta nam je budućnost i kako da se ponovo pohvalimo da imamo 800 rođene dece više.

VUČIĆ O STVARIMA KOJE SU GA NAJVIŠE POGODILE: Nisam znao da postoje tako zlonamerni ljudi!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter