Izvor:
16.10.2018 u 08:54
0

VOJISLAV ŠEŠELJ U JUTARNJEM PROGRAMU HAPPY TELEVIZIJE: „Planiram da kupim kuću u centru Preševa“!

U jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“ na Happy televiziji gost je bio Vojislav Šešelj predsednik SRS i Miloš Stojković teolog.

Izašao je časopis "Velika Srbija" u kojem ste dali predlog mape Kosova i Metohije, šta bi pripalo kome po vašoj karti i podeli?

Kosovo u celini ostaje u Srbiji, to je autonomija koja može biti vrhunska. Srpske četiri opštine se ne dovode u pitanje. Tu je homogena srpska svojina uključujući i Gazivode. Kopaonik je zaštićen, Trepča nije zaštićena cela. Ulaz u okna su na teritoriji Srbije, a i mi ćemo napraviti prilaz. Mora postojati kopnena veza između sela na KiM. Dečani bi morali imati ekstrateritorijalnost. Srpski manastiri, crkve i crkvišta su jako bitni. Opština Štrpce mora da se zaštiti na sve načine. Preševo, Bujanovac i Medveđa o njima nema razgovora. Ja planiram da kupim kuću u centru Preševa i nema šanse da je neko sruši. Moj prvi susret sa Albancima je bio sa onima koji su sekli drva, tamo gde sam živeo oni su bili dobri ljudi. Sve se promenilo kada su dobili prava i neke diplome – rekao je Vojislav Šešelj

Da li ste smeli ovu kartu da pokažete u Hagu?

Šta je imam ovo da pokazujem u Hagu. Ja nisam imao Kosovo u optužnici – rekao je Vojislav Šešelj.

Vaše knjige su ugledale svetlost dana.

Izašle su knjige, drugi i reći tom i one će biti na Sajmu kjiga u Beogradu. Ja pišem danju i dobro organizujem svoje vreme. Mesecima sam potpuno neakrivan u javnom životu. Jedino dolazim na Happy televiziju – rekao je Vojislav Šešelj predsednik SRS.

Veliki je strah da će ovde biti prihvaćeno odmetanje i da će se crkve podeliti i da će manastiri na Kosovu i Metohiji postali kulturno nasleđe.

Po kanonima stoji da neko ko je anatemisan može da se vrati Nema potrebe za strahom. Ono što moram da kažem je činjenica da razgraničenje na Kosovu i Metohiji ne postoji, postoji razdvajanje, ako je ova politika Vojislava Šešelja vezana za razdvajanje koje je vezano za suživot, ja podržavam. Ono što je važno i ono što ne možemo da prihvatimo je da je sve privremeno i na nekoliko hiljada godina i da ne damo nezavisnost i prijem Kosova u UN – rekao je Miloš Stojković.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter