Izvor:
10.09.2016 u 15:29
0

DOBRO JUTRO SRBIJO ISTRAŽUJE: Koliko je GMO hrane na našim trpezama? (VIDEO)

Poslednjih dana se diskutovalo šta će biti sa zakonom koji će uskoro biti u proceduri a koji se odnosi na GMO hranu... Ekipa Dobre zemlje je ispitivala ovu temu i došla do ključnih stvari.

Ukratko, Srbija može da uveze svinje koje su tovljene GM sojinom sačmom,ali ne može da uveze sojinu sačmu!

Kada je ovaj zakon u pitanju ključna institutica će biti Ministarstvo poljoprivrede, pa smo razgovarali sa novim ministrom Branislavom Nedimovićem koji je najavio formiranje Saveta za bezbednopst hrane.

– Ovaj savet će dati sve odgovore u vezi sa GMO hranom. Činjenica je da imamo problema sa Svetskom zdravstvenom organizacijom. Činjenica je i ono što mogu da tvrdim da ćemo imati nultu toleranciju na GMO hranu – kaže ministar.

Opširnije pogledajte u prilogu:

HappyTv.rs
Foto:Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter