MILOVAN DRECUN O DIJALOGU BG-PR ZA TV HEPI: Oni igraju prljavu igru ne bi li dobili na vremenu! (FOTO,VIDEO)

 

Gost jutarnjeg programa televizije Hepi je predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun. 

Milovan Drecun razgovarao je o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, ali i raspoloženju SAD-a: 

- Ne primenjuju svu raspoloživu moć da bi se postupalo po željama Vašingtona. Ako želite da neko radi po vašim pravilima, udarate ga tamo gde ga najviše boli, Svi oni, Tači, Kadri, Haradinaj... Svi su oni pripadnici kriminalnih grupa, to su otkrili pripadnici stranih obaveštajnih službi. Sav novac koji dobijaju legalizuju, kupuju klubove, fabrike benzbinske pumple... Ako želite da ih udarite gde ih boli, zaustavite im te ilegalne poslove. Počnite da im oduzimate taj nova, e tada će ih naterati da se ponašaju kako želite. Podignete im optužnite... Očigledno nema političke volje da se primene mere - rekao je Drecun. 

 

 

Predsednik skupštinskog odbora za KiM istakao je da se geopolitički sukobi Amerike i Rusije odražavaju na pitanje Kosova:

- Mi moramo da ozbiljno razmislimo kao narod, kojim putem ćemo da idemo dalje. Moramo jasno da odlučimo kuda želimo da se razvijamo. Ukoliko bismo omanuli u pregovorima, drvlje i kamenje bi bilo prema nama. Proglazili bi nas kao činioca koji destabilizuju situaciju u regionu. Međutim, jačanjem Srbije, jačanjem položaja Rusije i Kine, geopolitičkih protivnika Amerike, sa kojim Srbija ima intezivnu saradnju... Amerika će morati da smanji te agresivne rekacije prema nama, da bi sprečili da se okrenećemo prema Kini, da nas ne bi potpuno okrenuli svojim geopolitičkim protivnicima.

Da li se obnavlja dijalog? 

- Srbija hoće dijalog, ona je spremna za dijalog. Mogerini može sutra da pozove, Vučića i Tačija, mi smo spremni. Spremili su se i oni... Onako kako je definisana njihova platforma, za nas je neprihvatljiva. Njihova platforna kaže sledeće, idemo na to da nas Srbija prizna, ali ako vidimo da se razgovori nastave i mi vidimo da nemamo mandat... Oni su napravili platgormu da mogu odmah da izađu iz dijaloga.  Oni igraju igru, da bi dobili na vremenu... - bio je jasan Drecun. 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live