Izvor:
19.02.2019 u 12:45
0

DALIBOR JEVTIĆ ZA TV HEPI: Poznavajući Haradinaja, biće „dosledan“ u ovome! (FOTO, VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" bio je ministar za povratak i zajednice vladi Kosova u ostavci i potpredsednik "Srpske liste" – Dalibor Jevtić.

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je na sastanku sa kongresmenom Eliotom Engelom rekao da na Kosovu danas ima još puno posla kako bi Srbi i Albanci živeli zajedno i u miru.

– U razgovoru koji sam ja imao sa gospodinom Engelsom, složio se sa mnom da ideja o taksama nije dobra. Nisam ni od koga čuo u Vašingtonu da podržava takse, mislim da je to bitan alam, svi u Americi podržavaju dijalog – rekao je Jevtić stvar koja bi, kako tvrdi, mogla da bude ključna za rešavanje pitanja Beograda i Prištine.

Ministar Jevtić nije optimističan po pitanju raspoloženja Albanca u dijalogu:

– Haradinaj inače važi za čoveka čvrstih odluka, godinama su ga ubeživali za demarkaciju sa Crnom Gorom, mislim da će biti dosledan u ovome.. Razgovarali smo više puta, on je zato da se odredi datum kada će se odredi mirovni sporazum, a toga dana on planira da da šansu dijalogu. Naravno, zapadne zemlje bi odredile datum. Albancima je jasno da su se stvari međunarodnoj politici su se promenile. Alesandar Vučić uživa veće poštovanje od stanih sila, za razliku od njegovih prethodnika, uvideli su da su osllabili u dijalogu – rekao je gost emisije "Dobro jutro Srbijo"

Gost jutarnjeg programa televizije Hepi takođe je razgovarao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Metjuom Palmerom:

– Gospodin Palmer je osoba koja je vrlo direktna. On odlično govori srpski jezik, žena mu je rodom iz Kraljeva, i uvek smo vodili vrlo jasne i direktne razgovore. Kao i uvek,konkretno i direktno je rekao da od Albanaca očekuje ukidanje taksi, podržava dijalog, ali i dodao da mora da se iskoristi ovaj momenat kada je Amerika zainteresovana za ovo pitanje Kosova – objasnio je.

– Problemi su i dalje tu, ja ne govorim samo o dijalogu u Briselu. Potrebno je da imamo komunikaciju sa Prištinom kako bismo rešavali probleme, ja jesam za to, ne postoji drugi način. Trebalo bi da uradimo sve kako bi izbegli dalje sukobe. Mislim da smo iz prošlosti naučili da sukobi nisu rešenje.

Da li Srbin može da se zaposle u neku Albansku firmu?

– Ima, ne mogu da kažem, u zavisnosti od sredine do sredine. Imate sredine u kojima nema zategnutih odnosa, potom sredine u kojoj je to vrlo osetno. I dalje se hapse ljudi,koji žele da se vrate, danas imamo Zoran Đokić… Potrudićemo se, zajedno svi, da Zoran Đokić ponovo bude sa svojom porodicom.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter