Izvor:
19.03.2019 u 12:20
0

OVAKAV IZUM JOŠ NISTE VIDELI! Fan napravio ATMOSKI ŠAH da bi zaigrao sa Marićem! (VIDEO)

Gost današnje emisije "Dobro jutro Srbijo" bio je i gospodin Stojan Mitić, izumitelj atomskog šaha.

Sa njim su o ovom posebnom i jedinstvenom otkriću govorili voditelji Milomir Marić i Katarina Korša.

Ovaj šah ima četrdeset i četiri polja i četrdeset i osam figura. Pojavljuju se dve nove figure, jedna je Podmornica a druga je Avion. Prva figura ide ukoso i potom da ide levo ili desno jedno polje:

– Kao da je aerodrom, on nikad ne staje u pravcu kom ide već skreće levo ili desno. Podmornica ide tri polja napred i dva polja na stranu.

Prva je Bojana Ristivojević povukla potez na atomskom šahu pred kamerama a onda je Milomir Marić imao tu čast. Voditelj je odmah uspeo da "pojede" jednu figuru

Prvi šah je napravljen pre dve hiljade godina a on je ovakav šah napravio ovakav šah kako bi išao u korak sa modernim vremenom.

Objasnio je da se remi i pat postiže kao i u običnom šahu. Rokada se vrši na drugi način, ide dva polja višea nove figure su ipak slabije od kraljice.

– Ova igra će biti teža nego u normalnom šahu. S tim što zavisi kog protivnika imaš.

Poruka je: "Igranje a ne ratovanje!"

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter