Izvor:
21.03.2019 u 11:04
0

NIKOLA ŠAINOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Nema pregovora jer su Amerikanci OVK obećali nezavisnu državu! (VIDEO)

Goste emisije "Dobro jutro Srbijo" je bivši predsednik Vlade Srbije, Nikola Šainović, koji je razgovarao o najaktuelnijim političkim temama.-

Da li te je iznenadila presuda na doživotnu robiju Radovana Karadžića?

Nije me iznenadila. Ljudi dobronamerno misle dobro, a Haški tribunal funkcioniše tako kao što funkcioniše. Pred sam kraj daje "gas na ler", odnosno, nema novih činjenica, a on povećava kazne. Sam kaže da nema novih činjenica, to je samo korak dalje u oštriju politizaciju sudskih presuda, udaljavanje od međunarodnog razumevanja i na žalost, taj proces još uvek nije gotov.

Da li će događaji u Srbiji, Kosovu, status RS uticati na slabljenje srpske pregovaračke pozicije?

Mislim da neće, ovo sve je već viđeno, nema ničeg novog. Činjenica je da ova presuda nije donela nikakvu novu kavlifikaciju. Ovo neće doneti ništa dobro, kao i sve drugo, potisnuće se. Želim da podsetim, srpski narod nije kolektivno optužen od strane Haškog tribunala, samo pojedinci. Mi ne treba da dramatizujemo više nego što jeste dramatično. Ne treba da prebacujemo na naš teret ono što pokupavaju oni koji nam ne žele dobro. Mi koji nosimo teret Haga, moramo lično da ga nosimo.

Zašto je Srbija bombardovano?

– Ja sam video da se proces kreće ka bombardovanju od leta 1998. od razgovora Holburjka sa onim bradatim pripadnikom OVK. Do tada traju pregovarački napori da se situacija smiri. Već je bilo dogovoreno koje zgrade na univerzitetu da se drže na albanskom jeziku. U sred toga, amerikanci menjaju strasnu na albansku.

– Znate kako je sa amerikacima, kada im odgovara oni se sa nečim slože, ne ostavljaju pisane tragove. On je u sastankuu Ževeni OVK obećao nezavisnu dažvu, koju će dobiti OVK. Znači oni su dobili nezavisnost od aAmerike. Zato nema pregovora, što bi oni razgovarali kada su im Amerikanci obećali državu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter