Izvor:
22.03.2019 u 11:57
0

ŠEŠELJ O IZRICAJU DOŽIVOTNE ROBIJE KARADŽIĆU ZA TV HEPI: Nisam se nadao da će ga osloboditi, ali sam očekivao kaznu od 25 godina zatvora! (VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" je prof. dr Vojislav Šešelj povodom isricanja doživotne robije Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu.

Da podsetimo, prof. dr je jedanaest godina provero u Hagu i jedini je ratni osuđenik koji je nadmudrio ovo međunarodno telo, osnovano da sudi počiniocima ratnih zločina na području bivše Jugoslavije nakon 1991. godine,

Kako komentarišeš doživotnu robiju za Radovana Karadžića, nakon lažno optimističnih članaka u novinama da su pale glavne tačke optužnice?

– Ja nisam bio potpuni optimista, ali jesam delimični, jer sam znao da ga neće osloboditi. Ja sam mislio pre svega da bi mogao da padne genocid, jer je toliko argumenata izneseno, da više nijedan pravnik na svetu ne može da kaže da je bio genocid. Samo se kazna računa sad, doživotna robija i genocid. Očekivao sam kaznu od 20/25 godina, ali nisam verovao da će ga potpuno osloboditi, to je sigurno. E sad, on dosta remeti položaj Mladiću, iako je njegova situacija pogodnija – rekao je Šešelj i dodao:

– Ja ne mogu da se upoređujem sa njima, ja sam ovde, oni su tamo. Ostaje teška sudbina lična, potresna, štetna i potencijalno velika šteta srpskom narodu.

Kakvo reperkusije je moguće?

– Mogući su razni scenariji. Ukidanje Republike Srpske, muslimani su odavno počeli igru proglašavanja ukidanja RS, kao genocidne tvorevine, mada se streljanje u Srebrenici desilo kada je RS uveliki stasala. Drugo, mislim da je i ovde u presudi rečeno da je udruženi zločinački poduhvat napravljen radi izvršenja genocida iza 9. jula. U stvari, odluka je pala kada je Beara došao u Srebrenicu, to je bilo posle onog ubista grupe muslimana u Kravici, koji su se pobunili i ubili srpskog policijaca, a onda u jednoj veoma teškoj psihičkoj situaciji likvidirani. Bilo je ili oni, ili Srbi. Srpskih policajaca je bilo svega 20, a muslimana preko 300 – objasnio je gospodin Šešelj.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter