VOJISLAV ŠEŠELJ U "DOBRO JUTRO SRBIJO":"Sudija koji je doneo odluku je izrazito antisrpski orijentisan"!

U jutarnjem programu Hepi televizije "Dobro jutro Srbijo" sa Milomirem Marićem i Katarinom Koršom, ugostili smo predsednika Srpske rdaikalne stranke prof.dr Vojislava Šešelja.

Šta za tebe znači poziv za Hag, odnosno izdat je nalog za hapšenje dva člana SRS Verice Radete i Ljojića. Da li je to novi pristisak na Srbiju?

- Nekoliko puta su pokušali ali nisu uspeli. To je vrsta pritiska za Srbe, ali nema instrumenata kojim bi taj pritisak ozbiljnije sprovodili. Savet bezbednosti je izbegavao da se upušta u to, smatrajući sa pravo da to nije neko krivično delo koje bi moralo da zahteva njegovu intervenciju. Smatram da je ovo šuplja priča. Sudija koji je doneo odluku, je izrazito antisrpski orijentisan, što se vidi iz svih presuda, krajnje je ligidan - rekao je Šešelj.

Zašta su oni optuženi, kao pristisak na svedoke?

- Koji su navodno mene teretili. To je čista izmišljotinja, ne znam ni ko su ti ljudi. Očigledno je da su oni njima obezbedili stanove u inosranstvu, ugodno građanski su ih situirali, videćemo kakav će biti ishod. Oboje su narodni poslanici, ne mogu biti isporučeni.

Juče je bio glavni govornik u parlamentu, govorilo se o doživotnoj robiji? 

Da li postoji uslovni otpust za doživotnu robiju, različita je praksa u Evropi. Neće valjda Srbija da bude najstrožija kako si rekao, i da mi je drago što su to uneli u zakon.

Kad se desi neko monstuozno, ljudi traže doživotnu i smrtnu kaznu?

- Ja sam protiv smrtne kazne jer nema ispravke sudske kazne. Kod ubistva dece bi tražio da se počinalac ubije. Sa aspekta moderne tehnologije, to je nečovečno - zaključio je.

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Provodadžija  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Novajlije reality  
13:55  Vesti  
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
20:00  Upoznajte Novajlije  
21:00  Provodadžija  
22:00  Sudbine  
23:00  Novajlije reality