DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN: Rođena je jedna od NAJBITNIJIH osoba u životu NOVAKA ĐOKOVIĆA! (VIDEO)

 

Na današnji dan 1936. godine u Beogradu rođena je Jelena Genčić. Jugoslovenkska i srpska rukometašica, teniserka i teniski trener otkrila je brojne šampione.

Jelena se istovremeno bavila i tenisom i tukometom. Obično je bila golman, igrajući zajedno sa dečacima u školi i na ulici. Njenu hrabru igru na golu primetili su stručnjaci, pa je dobila poziv iz Crvene zvezde, gde je ubrzo postala nezamenljiva, pa su je pozvali i u reprezentaciju gde je jedno vreme bila i kapiten. Nakon Svetskog prvenstva u malom rukometu 1957. godine, Jelena se posvećuje tenisu. Interesantno je da je Jelena istovremeno igrala rukomet u Zvezdi, a tenis u Partizanu. Dvadeset puta bila je prvakinja Jugoslavije. 

Posle povlačenja iz sporta, sredinom sedamdesetih godina 20. veka, počela je karijeru kao teniski trener, gde je imala dosta uspeha u otkrivanju i podučavanju budućih velikih šampiona - Novaka Đokovića, Monike Seleš i Gorana Ivaniševića.

Potiče iz ugledne porodice - njen deda po ocu bio je prvi hirurg u zemlji Lazar Genčić, a njegov brat Đorđe obavljao je funkciju ministra unutrašnjih poslova u vladi Nikole Pašića.

Jelena Genčić završila je istoriju umetnosti, bavila se fotografijom i radila je ceo radni vek u školskom i kulturnom programu RTB, kao urednik i režiser programa.

Preminula je 1. juna 2013. godine i zahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

Šta se još dogodilo na današnji dan pogledajte u prilogu jutarnjeg programa Happy televizije - "Dobro jutro, Srbijo":

HappyTv.rs
Foto: Twitter/CrazyDiSki

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro