NIKOLA NIKODIJEVIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Građani neće morati da putuju kilometrima da bi dobili jedan papir! U planu i novi most!" (VIDEO)

Gost najgledanijeg jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo", bio je predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević.

U razgovoru sa voditeljkom Katarinom Koršom on je podelio nove planove za decentralizaciju koja će biti sprovedena nakon usvajanja statuta koji će biti izglasan u četvrtak na osnovu koga će grad biti podeljen na dva dela: prvi deo koji će činiti deset gradskih opština i drugi deo sastavljen od sedam prigradskih opština.

- Suština novog zakona je da građanima olakšamo život i da poslove u administraciji pojednostavimo. I do sada je postojala podela u statutu između gradskih i prigradskih opština. Ovaj statut koji donosimo u četvrtak upravo će to i potvrditi. To se radi iz praktičnih razloga. Građani neće morati da putuju kilometrima da bi dobili jedan papir. Biće potrebno vremena da sistem zaživi. Ovo je početak šireg uključivanja građana u proces odlučivanja kada je u pitanju lokalna samouprava. Sada usvajamo statut koji će omogućiti početak spuštanja nadležnosti i pružiti mogućnost da se delegira određena vrsta poslova sa Beograda na opštine. Statut omogućava otvaranje informativno-uslužnih centara. Neke opštine su po broju stanovnika prevazišle neke gradove i njih je neophodno decentralizovati. Nastavićemo da razrađujemo proces decentralizacije i da prebacujemo proces odlučivanja na opštine - izjavio je Nikola Nikodijević.

Predsednik skupštine grada najavio je i jedan novi plan za našu prestonicu koji će biti posebno značajan za građane Novog Beograda.

- Tri su ključne teme na svakoj sednici STATUT, REBALANS BUDŽETA i PLANOVI jer su planovi osnov za investiranje u grad Beograd. Jedan od planova je i novi pešačko-biciklistički most koji će povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju. Po planu to ne može biti saobraćajni most jer nije logično da idete kolima sa Novog Beograda na Adu - rekao je Nikodijević.

 

 

 

 

Happytv.tv
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro