PROF. DR SRĐA TRIFKOVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU HEPI TELEVIZIJE OTKRIVA: Zoran Zaev će ostati na vlasti sve dok ne ispuni određena očekivanja! (VIDEO)

 

Gost jutarnjeg programa Hepi televizije bio je prof. dr Srđa Trifković, koji je naglasio da će Zaev ostati na vlasti sve dok bude potreban Zapadu i dok se ne pronađe njegova adekvatna zamena.

U Severnoj Makedoniji je aktuelna afera "Reket", koliko je upitno mesto sadašnjeg premijera Zorana Zaeva objasnio je Trifković sledećim rečima: 

Kada se već pominju uporedo Zaev ii Hardinaj, treba da podsetimo da je štampa bila puna da Amerikanci pustaju niz vodu Ramuša Haradinaja. Za razliku od njega, Zaev nema jako utemljenje u biračkom telu i njegov izbor zavisti od albanskog biračkog tela i on će morati da pravi kompromise. Zaev nije gospodar svoje sudbine on je tu doveden od strane Vašingtona, tada su tajne službe emitovale razgovore koje su diskreditovale njegovog prethodinika. Kada gazde odluče da je on ispunio svoju ulogu potpisivanjem Prespanskog sporazuma- tada će otići s vlasti, sve dok ne vidim neko ime koje se forsira na Zapadu, neko novo ime, dotle mislim da će oslabljeni, ali upotrebljivi Zaev ostati tu gde jeste. -  

 

Trifković je istakao da postoje neke nedoumice koje se odnose na samoubistvo Epstajna, naime, okolnosti u zatvoru nisu dozvoljavale da on izvrši samoubistvo, a takođe se pojavljuje i sumnja zbog toga što još uvek nisu spremni da objave obdukcioni nalaz.

- Ako je zaista izvršio samoubistvo, zašto mu je to dopušteno? Pre dve i po nedelje pokušao je samoubistvo, stavljen je na motrenje i sa tog režima skinut dva dana pre samoubistva. Da bi se smanjila mogućnost obično se ti zatvorenici stavljaju sa još jednim u ćeliji, istovremeno je Epstajnov advokat nekoliko sati pre nego što se ubio tražio da on bude sam. Prethodno je objavljen snimak kako izgleda unutrašnost ćelije, i tamo nisu bili kreveti na sprat da bi on mogao da okači sredstvo sa kojim se obesio,  i poslednje, ali ne manje važno u obdukcioni nalaz nisu još uvek spremni da ga objave. - zaključuje Trifković gostujući u jutarnjem programu Hepi televizije. 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro