Izvor:
16.08.2019 u 13:46
0

NENAD VUKOVIĆ GOST EMISIJE „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Lobiranje postaje zvanična profesija po zakonu!“(VIDEO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" bio je Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije. Govoreći za Hepi televiziju, Vuković je detaljno objasnio šta znači dolazak lobista u Srbiju i kako će izgledati obuka lobista, kao i ko će smeti da se bavi lobiranjem.

– Lobiranje je organizovani javni zakoniti uticaj na donosioce odluka. Posle 10 godina napora društva imaćemo zakonski smisao svega toga u Srbiji. Postoji unutrašnje, spoljno, političko, ekonomsko i mnoge druge vrste lobiranja. Lobista može biti neko ko je poslovno sposoban, visoko obrazovan i da nikada nije osuđivan, uz obavezu da ima položen ispit za lobistu. Lobista se uvek zalaže za opšti interes, a ne za pojedinačni – izjavio je Vuković gostujući na Hepi televiziji.

Nenad Vuković je takođe istakao i šta jedan dobar lobista mora da poseduje da bi bio uspešan u svojoj profesiji.

– Potpuno je legalno i legitimno da se neko zalaže za svoj interes na javni način. Znaće se ko će biti lobisti jer će sve biti javno i transparentno i to su osnovni postulati modernog lobiranja. U teoriji se kaže da je "lobiranje kiseonik demokratije". Svi koji prođu obuku lobiranja ulaze u privredno ili političko lobiranje. Poznanstva i socijalna mreža mnogo pomaže lobistima, na Zapadu se čak ide i dotle da se gleda gde je lobista završio fakultet i da li je društven tip, jer su to preduslovi da se bude dobar lobista – zaključio je Nenad Vuković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter