Izvor:
16.08.2019 u 13:45
0

MILOŠ STOJKOVIĆ O SLUČAJU MANASTIRA VISOKI DEČANI: „Na nama je da osujetimo pokušaje menjanja istorije!“ (VIDEO)

Poverenik manastira Hilandar Miloš Stojković komentarisao je nedavne događaje vezane za manastir Visoki Dečani i tom prilikom u emisiji "Dobro jutro Srbijo" izjavio

– Izmeniti istoriju je moguće pokušati ali na nama je da to zaustavimo. Novo Brdo je srpski srednjevekovni grad i to svi znamo. I ranije sam davao izjave da Albanci imaju ozbiljnu nameru da nam otimaju naše svetinje i kulturnu baštinu kroz jedan vid prljave igre gde naše svetinje proglašavaju rimokatoličkim i to nije nimalo slučajno. Oni to rade ciljano i temeljno. Ibrahim Rugova je, podsećam, bio u Islamu pa kasnije postao Rimokatolik da bi mogao da lobira protiv nas – rekao je Miloš Stojković u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

On je dodao da su Albanci koristili posebne taktike kako bi promenili našu istoriju.

– Sada teroristi koji su klali i ubijali, poput Ramuša Haradinaja koji je mesom srpske devojčice služio njenog oca, sada pokušavaju da se zbliže sa vatikanom i da kvare srpsku istoriju. Kada god im nešto ne uspe, oni pokušavaju da menjaju istoriju i da te crkve nazivaju svojima – izjavio je Stojković na Hepi televiziji.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter