Izvor:
19.08.2019 u 11:13
0

IVICA DAČIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Otkrio detalje o 15. državi koja je povukla priznanje tzv. Kosova! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa Hepi televizije je bio ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić, koji je tokom gostovanja izneo detalje o petnaestoj državi koja je povukla priznanje tzv. Kosova

Ranije je najavljeno da je petnaesta država najavila povlačenje priznanja tzv. Kosova, međutim, u međuvremenu je stigao poziv Kvinte da Srbija obustavi kampanju povlačenja nezavisnosti Kosova. O povlačenju priznanja petnaeste države po redu i o tome da li je to Togo, ministar Dačić je istakao:

To što se piše u novinama, to nije iz mojih izvora. Ja sam prošle nedelje išao po notu te zemlje, oni su još odavno doneli takvu odluku. Kada sam to hteo da objavim, tog dana je Kvinta izdala saopšenje da mi treba da prestanemo sa tim. Mi nemamo nameru da se svađamo sa bilo kim, naša politika je takva, kada su oni priznavali Kosovo nikog nije bilo briga da li će Srbija da se ljuti. Kada je reč o bilateralnim odnosima, ja ne mogu nekoj državi da kažem da ne povlači priznanje. Ja ću ovih dana zvanično saopštiti i pokazati tu notu, ono što je zanimljivo, ta nota je doneta na Vidovdan. Ja sam obišao 105 zemalja i video da mnoge ne znaju o čemu je tu reč, da su takvu odluku donele neke druge, prethodne administracije, ali oni su spremni da te odluke revidiraju. S druge strane, one žele da sa nama imaju dobre odnose i da ne pričaju samo o Kosovu, nego generalno o našim odnosima. Tanzanija se naljutila jer smo mi posle 5. oktobra zatvorili njihovu ambasadu. Sada ću napraviti jednu rekapitulaciju koliko zemalja priznaje, a koliko ne priznaje Kosovo. Postoje zemlje koje su zamrzle tu odluke, kao što je Peru, Egipat. Meni je cilj da padne ispod 97, koliko je polovina od ukupnog broja članica Ujedinjenih nacija. – rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić tokom gostovanja u jutarnjem programu Televizije Hepi.

Povodom optužbi da se meša u američku unutrašnju politiku, Dačić je rekao da male zemlje ne mogu da se mešaju u unutrašnju politiku velike.

Mislim da mi ponekada i previše važnosti dajemo takvim saopštenjima, reč je o činovnicima iz ministarstva spoljnih poslova, stalno se pokušava praviti neka simetriju krivice. Srbija za to ništa ne treba da uradi, takse su pokazatelj da neko sa vama ne želi ekonomsku saradnju. Niko ne spominje Zajednicu srpskih opština, prisvajanje pravoslavnih crkava, formiranje takozvane vojske… Nisu to samo albanski lobisti, to su i neki interesi pojedinačnih političara u SAD-u. Kada govorite o srpskoj dijaspori, jedan kongresmen je rekao: „Najbolji su Srbi, oni nemaju nikakve zahteve“ što znači da možete da radite šta hoćete. Nikada srpska dijaspora nije bila organizovana na takav način, Vilson je bio američki predsednik koji je stavio srpsku zastavu na Belu kuću. Važno je da Tramp ili Demokrate znaju za koga će da glasaju Srbi i da vide kakvu će politiku usmeravati ka toj strani. Nećemo valjda da podržimo Klintona? Male zemlje ne mogu da se mešaju u unutrašnju politiku velike zemlje !Potrebni su nam kontakti sa američkom administracijom, pre svega sa Belom kućom. Predsednik Vučić će se sresti sa Pompeom, sve je to dobra uvertira da treba da tražimo neki zajednički interes sa Amerikom.- zaključio je Ivica Dačić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter