MARKO ĐURIĆ ZA "DOBRO JUTRO SRBIJO": Izneo detalje o napadu na srpskog mladića kod mosta na Ibru! (FOTO) (VIDEO)

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, je bio gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" gde je izneo detalje o nedavnom incidentu na mostu reke Ibar, kada je izboden sedamnaestogodišnji dečak. 

Izbori na Kosovu i Metohiji su zakazani za 6. oktobar, očekuju se sve veći pritisci na Srbe i moguća zabrana ulaska srpskim funckionerima na KiM. 

- Za početak želim da podsetim da je srpski sedamnaestogodišnji mladić izboden. Grupa Albanaca iz severne Kosovske Mitrovice je došla na most i namamljivala ga da pređe most da mu nešto kažu. Ono što je strašno, ti neljudi koji su ga izboli su još uvek na slobodi! Sva saopštenja kosovskih vlasti su neiskrena, oni se svakodnevno takmiče ko će da ima oštriju i lošiju poruku u odnosu na Srbe. Mitrovica im je trn u oku jer je to poslednje gradska srpska srednina na KiM. Zato mi strpljivo objašnjavamo međunarodnoj zajednici zašto je važno da se bezbednost čuva. Kampanja se dole vodi na antisrpskim osnovama, političke stranke se takmiče ko će zauzeti oštriji stav prema Srbima. 2008. godine je KiM bilo više nezavisno nego što je danas. To nije došlo slučajno, to je rezultat nečijeg rada. Država Srbija realziuje 149 projekata podrška, to su nove škole, bonice, novi privredni pogoni i to u svakoj srpskoj sredini! - istakao je Đurić u jutarnjem programu Hepi televizije. 

Đurić je tokom gostovanja u emisiji "Dobro jutro Srbijo" uputio poziv Srbima na Kosovu i Metohiji da ostanu jedinstveni i da još jednom pokažu odlučnost da zajedno "stanu" pod srpski barjak. 

- Nama je važno da imamo puno jedinsto Srba na KiM, njima smeta što je Srpska lista protiv nezavisnosti KiM, Srbi na KiM su hrabri i vole svoju državu. Želim da pozovem sve Srbe da 6. oktobra stanu pored jedan srpski barjak. 6. oktobra treba da nastavimo jedinstvo sa državom Srbijom. - zaključio je Marko Đurić za Hepi televiziju

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro