JELENA MILIĆ U EMISIJI "DOBRO JUTRO SRBIJO": Kompromis sa Amerikom se treba tražiti sa umerenim republikancima i demokratama (VIDEO)

Gošća emisije "Dobro jutro Srbijo" je bila Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije. Ona je objasnila ulogu Metjua Palmera, novog specijalnog izaslanika za Balkan, i kako je njegova uloga drugačija od Holbruka, Hila i Gelbarda.

- Ja sam bila na Bledu, to je bila prva poseta Metjua Palmera. Palmer je posrednik stejt dipartmenta za Zapadni Balkan kao nekada Holbruk, Hil, Gelbard. Ja sam pitala Gelbarda u čemu je razlika kad je neko već zamenik pomoćnika za evrointegraciju u nekim nivoima pregovora on predstavlja pomoćnika državnog sekretara za Evroaziju a druga stvar je da je političko pitanje. I dan danas postoje koridori koje ne smemo zanemarivati. Problem je što su opšta pravila važila dok su važili drugačiji propisi sankcija prema Rusiji. Prekompozicijom velikih sila se i pravila menjaju. Srbija je "landlock country" i to znači da ukoliko Srbija želi izlaz na more mora da postane članica. Ako ste voleli Nikolića i kanal ka Solunu, obožavaćete Darka Trifunovića. Kompromis sa Amerikancima umereni republikanci, umerene demokrate - rekla je Jelena Milić.

Direktorka Centra za evroatlantske studije je komentarisala razne političke teme u jutarnjem programu.
Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro