Izvor:
17.09.2019 u 11:31
0

PETAR PETKOVIĆ U JUTARNJEM PROGRAMU HEPI TELEVIZIJE UPOZORIO: PRIŠTINA je prekršila ZAKON! (VIDEO)

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM , Petar Petković, je bio gost jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" i poručio da Priština krši Zakon koji se tiče izbora donošenjem administrativnog uputstva koje nalaže glasanje samo sa prištinskom ličnom kartom.

Vanredni izbori na Kosovu i Metohiji su raspisani za 6. oktobar, nedavna odluka CIK-a je da glasanju mogu pristupiti samo glasači koji poseduju prištinska dokumenta. Govoreći o aktuelnoj situaciji uoči izbora, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da je ovakva odluka u neskladu čak i sa kosovskim izbornim zakonom.

Sada CIK donosi administrativno uputstvo da može da se glasa samo sa prištinskom ličnom kartom, dakle, da Srbi ne mogu da glasaju sa srpskim dokumentima 6. oktobra. U Zakonu koji se tiče izbora, jasno stoji da je glasanje moguće sa važećim dokumentom, Srbi su do sada glasali sa važećom ličnom kartom.Zašto to rade? Njihov osnovni cilj je da Srbi u što manjem broju izađu na predstojeće izbore.

Petković je dodao da je minimalni cilj Srpske liste da osvoji svih deset mandata kako bi Srbi mogli ravnopravno da odlučuju u kosovskim institucijama. Upozorio je na to da kosovski Albanci žele da ubace "lažne Srbe", ali da im to neće uspeti. Pozvao je još jedanput sve Srbe na jedinstvo kako bi opstali u južnoj srpskoj pokrajini, jer je protiv nas neko ko želi istrebljenje srpskog naroda.

Mi se u nemogućim uslovima borimo na izborima. Priština na sve načine želi da "podgreje" atmosferu, da navedu Srbe da oni budu optužena strana. Srpka lista je garant opstanka Srba na Kosovu i Metohiji, ako je jedinstven srpski narod, Srbija će pobediti. – poručio je Petković tokom gostovanja u jutarnjem programu Hepi televizije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter