Izvor:
25.09.2019 u 14:48
0

BOGDAN OBRADOVIĆ NAJAVIO MEMORIJALNI TENISKI TURNIR U BEOGRADU: U čast Anastasije „Bebe“ Stajić! (VIDEO)

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije i teniski trener Bogdan Obradović najavio je Memorijalni teniski turnir "Anastasija 'Beba' Stajić", koji će se ove subote održati u Beogradu. U gostovanju u jutarnjem programu Happy televizije, teniski stručnjak je naglasio da ne smemo nikada da zaboravimo na mlade, već da ih stalno edukujemo da ne bi dolazilo do tragičnih nesreća.

– Anastasija "Beba" Stajić je trenirala kod mene na akademiji i bila je zaustavljena u koraku i snu zbog čega smo i napravili memorijalni turnir. Svi znamo šta se desilo te tragične noći kada su mladi ljudi izgubili život u saobraćajnoj nesreći. Sead Dervišević, koji je radio u klubu na 11. aprilu gde su ponikli Ana Ivanović i Janko Tipsarević, Darko Gagić i svi mi sportski radnici smo se okupili oko ideje da se ovakvi događaji ne zaboravljaju. Mislim da moramo da se bavimo mladima jer postoji jedan prazan prostor kada deca izađu iz škole, nekako smo i mi stariji prestali da se bavimo njima. Svest se spustila nisko i ne primećujemo šta oni rade na ulicama. Ranije smo imali neku količinu stida i vaspitanja da se ponašamo normalno na ulicama. Ideja je da turnir preraste u fondaciju koja bi se bavila tribinama, vaspitavanjem mladih, uključivanjem psihologa, psihijatara i pedagoga u ceo projekat da bismo zaštitili mlade. Kada padne mrak u Beogradu zaboravljamo šta se dešava sa našom decom. Nažalost, to se ponovilo jer smo imali još jednu nesreću posle toga. Postoji onaj slobodni izbor gde mi jednostavno moramo da se uključimo i shvatimo da je svako dete na ulici u stvari naše dete. Naša misija mora da dođe do svakog deteta i mi smo se izgubili sa centralnom idejom, za vreme stare Jugoslavije imali smo ljude iz NOB-a koji su nam držali predavanja i ta komunikacija sa decom treba da se vrati. Na memorijalnom turniru će učestvovati dečaci i devojčice do 18 godina. To je turnir prve kategorije i meni je drago što moja akademija radi organizaciju po drugi put zaredom. Pozivamo Beograđane za vikend na Adu Ciganliju da vide talente na delu. Izgubili smo ATP turnir u Beogradu tako da naša publika ne može da gleda velikane ovog sporta tako često u Beogradu – rekao je Bogdan Obradović u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter