Izvor:
09.10.2019 u 13:29
0

TEOLOG MILOŠ STOJKOVIĆ GOST EMISIJE „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Značajan jubilej 800 godina autokefalnosti! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa bio je Miloš Stojković, poverenik manastira Hilandar, teolog i verski analitičar. Stojković se osvrnuo na godišnjicu 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

– Jubilej 800 godina Srpske pravoslavne crkve treba da pošalje poruku srpskom narodu, a to je da je naš put Sveti Sava jer nije lako izdejstvovana autokefalnost. Pitanje je šta bi bilo sa nama da Sveti Sava nije postigao jednu tako veliku stvar i bio pravi putokaz za srpski narod u teškim vremenima – rekao je Miloš Stojković.

Na svečanoj akademiji održanoj sinoć u Sava Centru odlikovani su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, koji je dobio orden Svetog Simeona Mirotočivog.

– Orden Vučiću je orden instituciji predsednika Srbije. Lažni dušebrižnici su odmah to iskoristi kako bi rekli da je nastala podela u crkvi. Oni nemaju pojma niti znaju šta je crkva. Crkva je živi organizam i tu nema diktature i svako ima svoj stav. Veliki doprinos našoj pravoslavnoj veri je dao časni mitropolit Amfilohije. Vladika Atanasije koji je takođe dao veliki doprinos u najtežem vremenu. Nema puča u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ovo je način da se što lakše i što brže prodaju novine i neka je na čast onome ko to piše. Ko je to obnovio svete arhangele kod Prizrena, ko je obnovio Zočište? Manastiri se obnavljaju za vreme vlade Aleksandra Vučića – zaključio je teolog Miloš Stojković.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter