TEOLOG MILOŠ STOJKOVIĆ GOST EMISIJE "DOBRO JUTRO SRBIJO": Značajan jubilej 800 godina autokefalnosti! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa bio je Miloš Stojković, poverenik manastira Hilandar, teolog i verski analitičar. Stojković se osvrnuo na godišnjicu 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

- Jubilej 800 godina Srpske pravoslavne crkve treba da pošalje poruku srpskom narodu, a to je da je naš put Sveti Sava jer nije lako izdejstvovana autokefalnost. Pitanje je šta bi bilo sa nama da Sveti Sava nije postigao jednu tako veliku stvar i bio pravi putokaz za srpski narod u teškim vremenima - rekao je Miloš Stojković

Na svečanoj akademiji održanoj sinoć u Sava Centru odlikovani su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, koji je dobio orden Svetog Simeona Mirotočivog. 

- Orden Vučiću je orden instituciji predsednika Srbije. Lažni dušebrižnici su odmah to iskoristi kako bi rekli da je nastala podela u crkvi. Oni nemaju pojma niti znaju šta je crkva. Crkva je živi organizam i tu nema diktature i svako ima svoj stav. Veliki doprinos našoj pravoslavnoj veri je dao časni mitropolit Amfilohije. Vladika Atanasije koji je takođe dao veliki doprinos u najtežem vremenu. Nema puča u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ovo je način da se što lakše i što brže prodaju novine i neka je na čast onome ko to piše. Ko je to obnovio svete arhangele kod Prizrena, ko je obnovio Zočište? Manastiri se obnavljaju za vreme vlade Aleksandra Vučića - zaključio je teolog Miloš Stojković.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro