ZLATKO NIKOLIĆ O ZLOUPOTREBI NARKOTIKA: Roditelji otvorite oči i čuvajte svoju decu! (VIDEO)

Kriminolog Zlatko Nikolić komentarisao je situaciju dečaka od 14 godina iz Niša koji se otrovao tabletama za koje se sumnja da su sintetička droga, gostujući u emisiji "Dobro jutro Srbijo"

- Deci je sve postavljeno na tacni i može da kupi drogu za mali novac. Kako piše u novinama dečko je popio dve tablete i to je bio predoziranje istog trenutka. Sećate se da se to uvozilo i kod nas, ali dosta se toga radi u kućnoj radinosti. Primitivnije varijante droge se sastavljaju od svega. Priučeni farmokolozi koriste te droge. U Sibiru je nestalo pravog heroina i ratnici su smislili krokodila. Klincima nude da je to moderno, pogotovo kada se ide na žurku. Očigledno daje ideja da ima dovoljno konzumenata koji mogu da donesu zaradu dilerima - kaže Zlatko Nikolić

Prevencija korišćenja narkotika je značajna tema za svakog roditelja. Nikolić poziva sve roditelje na oprez.

- Savet za sve roditelje je otvorite četvoro očiju. Bez razgovora nema uticaja. Postoji ta neverbalna komunikacija govor tela. Postoji čitava tehnika. Ja sam treniran u tom povećanju umeća komunikacije. Sledeći put ćemo edukativno razgovarati. Nema tu mnogo mudrosti, oni svi znaju šta treba ili ne treba i nastavnici isto to znaju. Iskustvo nastavnika koji ima iskustvo da zna da je dete drogirano - zaključio je Zlatko Nikolić.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro