BIVŠI DIREKTOR POLICIJE RS DRAGOMIR ANDAN: Manojlo Milovanović je bio jedan od najbližih saradnika Ratka Mladića! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa Happy televizije bio je Dragomir Andan, bivši direktor policije Republike Srpske. Andan je prokomentarisao odlazak Manojla Milovanovića, načelnika glavnog štaba vojske Republike Srpske i jednog od najbližih saradnika Ratka Mladića.

- Juče je u 76. godini preminuo Manojlo Milovanović, načelnik glavnog štaba vojske Republike Srpske i jedan od najbližih saradnika Ratka Mladića. Govorilo se da ima 50 kilograma, od toga 48 kila mozga. To je oficir koji je u vreme strašnih dešavanja u BiH bio najveći protivnik proterivanja muslimanskog naroda sa prostora gde je bila vojska Republike Srpske. Nažalost, tokom dešavanja u Bosni bilo je mnogo onih koji su se bogatili na tuđoj nesreći. To nisu bili samo "safari ratnici" koji dođu za vikend i uzmu šta žele, tu je bilo i naših prvoboraca koji su stekli ogromna bogatstva ali ima onaj gore koji sve reguliše. Milovanović je svedočio u Hagu da je naša vojska 1994. godine bila na pragu ulaska u Srebrenicu. Mladić i Karadžić su tada bili u inostranstvu. Manojlo je hteo da uđe u Srebrenicu. Ratko je bio za to, Radovan nije dao i tu je bio prelomni trenutak. Čak je i ordene stavio sa strane i rekao da neće da bude načelnik štaba i otišao je na bihaćko ratište - rekao je Andan

O kakvom je borcu reč, najbolje svedoče situacije u toku rata devedesetih godina, tvrdi Andan.

- Moram Vam reći, te 1994. godine Manojlo je prvi put bacio šapku, kasnije je to uradio i u Bihaću. Prema nekim neproverenim informacijama milioni su dati da se srpska vojska povuče iz Bihaća. Alija je rekao u jednoj tv emisiji kada su se hvalili generali armije BiH je rekao da ćute, rekao je tada "da sam imao više para, cela bi Bosna bila moja". Kada su bili u Makedoniji na službi Mladić i Manojlo su ušli u vojni sukob, ne privatni da ne bude zabune pošto se ticalo vojne taktike. On je pitao Mladića "što si ti mene uzeo za načelnika generalštaba?", a on Mladić mu je odgovorio "ja sam brz, a ti si malo sporiji, kao tenk. Meni treba neko da me usporava malo" - zaključio je Andan.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro