Izvor:
11.10.2019 u 09:05
0

NEBOJŠA ČOVIĆ GOST EMISIJE „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Aljbina Kurtija zovu Vladimir Kurtović! On je protiv Tačija i ratnih zločinaca! (VIDEO)

Tema vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji i dalje okupira pažnju javnosti, a ličnost koja je u žiži interesovanja je Aljbin Kurti lider pokreta "Samoopredeljenje" koji je osvojio najveći procenat glasova. Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović gostujući u jutarnjem programu Happy televizije otkriva kako je izgledao sporazum o dislociranju osuđenika među kojima je bio i Kurti.

– To je bio međunarodni sporazum koji je podrazumevao 2000 ljudi po kome su i jedna i druga strana dislocirale osuđenike. Oni osuđenici koji su kaznu odsluživali u zatvorima u centralnoj Srbiji su premešteni na prostor Kosmeta i obrnuto. U tom sporazumu je predviđeno da moraju da se odsluže kazne, a jedan od potpisnika bio je Štajner. On je bio čuveni prevarant i napravljen je miting na kome ih je on proglasio za heroje i oni su umesto odsluženja kazne pušteni. Kurti nije osuđen za zločine, već za rušenje ustavnog poretka – kaže Čović.

Detaljnije govoreći o Kurtiju, Čović se kratko osvrnuo na njegovu biografiju ali i postavio pitanje porekla lidera pokreta "Samoopredeljenje", koji je prvi pokrenuo Endriti Tači, sin Hašima Tačija.

– On je studirao računarstvo i završio je 2003. godine. Oženio se s suprugom Ritom, norveškom državljankom koja je stručnjak za terorizam. Rita ima jako dobre veze u obaveštajnoj službi. Tu se vodi polemika oko njegovog porekla, spominje se da je njegovo ime u stvari Vladimir Kurtović. On govori srpski, manje greši padeže. Takođe je jako bitan sukob sa sinom Hašima Tačija. Kurti je protiv Tačija, on je za borbu protiv ratnih zločinaca i to je obećao ali će to ići malo teže – dodaje bivši potpredsednik Vlade Srbije.

Nebojša Čović dodaje i da prati situaciju nakon izbora na Kosmetu, ali i predviđa šta će se dešavati u budućnosti.

– Ljimaj traži poništavanje izbora. Kurti je sa Isom Mustafom sa kojim imao sukobe 2018. najverovatnije ce Kurti biti premijer, a Vjosa ministar spoljnih poslova. Aljbin Kurti će imati veliki problem sa Međunarodnom zajednicom. On je antiglobalista i levičar, a ide jako daleko sa svojim radikalnim izjavama. Ti Srbi koji pristaju da rade sa njim moraju imati u vidu da time praktično priznaju Kosovo. Jedan od takvih primera je i Nenad Rašić. On je čovek koji je, neću da kažem smešan, ali potkupljen i u velikim dugovima – izjavio je Nebojša Čović.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter