PREDSEDNIK SKUPŠTINSKOG ODBORA ZA KOSMET MILOVAN DRECUN: Srbija treba da odgovara i podigne ulog u pregovorima o Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Gost jutarnjeg programa Milovan Drecun objasnio je kako bi Srbija trebalo da nastavi pregovore po pitanju Kosova i Metohije. U emisiji "Dobro jutro Srbijo", Drecun je istakao značaj nastavka pregovora i veoma neugodnu situaciju u kojoj se nalazi Srbija.

- Od nas se traži nekakvo razgraničenje, onda će oni opet da podnesu zahtev za članstvo u Interpol, UNESKO, dok mi za to vreme po njima treba da odustanemo od legitimne odbrane. To tako neće moći. Da li Kurti uopšte želi dogovor? On će biti pod pritiskom Vašingtona međutim kakvu državu oni žele? Čak ni to rešenje ne bi zadovoljilo njihove zahteve. Oni ne bi prihvatili bilo šta drugo osim da se Kosovo pripoji Albaniji. Nemojte da zaboravite da su definilali da će imati zajedničku politiku. Sve je to integrisano, da ne govorimo o obrazovnom sistemu. Rama je rekao da treba da imaju jednog predsednika. Albanija je uveliko odmakla u nasilnom uzimanju teritorije - objasnio je Drecun

Milovan Drecun je objasnio i kakva je uloga Međunarodne zajednice u pregovorima.

- Međunarodna zajednica ne reaguje što znači da se slažu. Imajući u vidu izjave predsednika Vučića može se pročitati između redova kako je tekao razgovor sa Grenelom. Uslov je da mi priznamo Kosovo kao nezavisnu državu u ovim postojećim "granicama", možda zauzvrat nude da se Srbima da poseban status na severu. Kurti je predvidljiv. Čitajte novine sa danom zakašnjenja i videćete koliko je nebuloznih tekstova. Oni hoće da završe stvaranje Velike Albanije. Ono što je nama bitno je da pratimo poteze zapadnih zemalja, definisana je početna pozicija SAD-a i ona nije dobra po nas. Mi ne smemo da budemo pasivni već da stalno odgovaramo i odgovaramo i moramo da podignemo naš ulog - izjavio je Milovan Drecun.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro