Izvor:
29.10.2019 u 13:50
0

DEJAN VUK STANKOVIĆ ZA „HEPI PORTAL“: Federika Mogerini ima političku i moralnu odgovornost! (VIDEO)

Federika Mogerini ima političku i moralnu odgovornost zbog toga što je dozvolila asimetriju između Beograda i Prištine, izjavio je analitičar Dejan Vuk Stanković za „Hepi portal“.

Od današnjeg sastanka Federike Mogerini i Aleksandra Vučića možemo očekivati neko rezimiranje, očigledno je da za vreme njenog mandata nije u potpunosti ispoštovan Briselski sporazum. Politička i moralna odgovornost Federike Mogerini je to što je dozvolila tu vrstu asimetrije, ona nije imala dovoljan autritet da se duh i slovo Briselskog sporazuma primeni na terenu. Njena misija je završena neuspešno – izjavio je Stanković.

Stanković je za „Hepi portal“ rekao da se na Kosovu i Metohiji zbog nepostojanja demokratskih procedura pojavljuje nepoverenje između političkih aktera.

Takođe, on je dodao da je u južnoj srpskoj pokrajini politička kultura na niskom nivou, te da će međunarodni faktor imati uticaj na formiranje nove kosovske vlade.

Kosovska vlada zavisi od međunarodnih faktora, vlada koja bi se vodila logikom Kurtija, a to je koncept velike Albanije, u ovom trenutku bi bila velika kočnica – zaključuje Stanković za „Hepi portal“.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter