Izvor:
30.10.2019 u 09:13
0

BRANISLAV NEDIMOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“ O SITUACIJI NA STAROJ PLANINI: Kritično za šume!

Na Staroj planini je kritično za šume koje se tamo nalaze, nema ni u jednom selu problema u smislu ugoroženih života i zdravlja ljudi, poručio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović gostujući u jutarnjem programu „Happy“ televizije.

Nema ni u jednom selu problema u smisu da je ugrožen život i zdravlje ljudi. Na Staroj planini je kritično za šume koje se tamo nalaze – izjavio je Nedimović.

Nedimović je dodao da su na Staroj planini angažovana sva raspoloživa sredstva kako bi se požar lokalizovao.

On dodaje da postoje sateliti pomoću kojih je moguće uočiti požare i podatke o stanju poljoprivredne kulture.

Postoje sateliti koji se koriste u privatne svrhe, mi smo dobii pravo da dobijamo informacije. BioSense se bavi podacima o poljoprivredi, mi na svakoj parceli vidimo koja se kultura gaji, kakva je situacija. To smo razvili za Vojvodinu, od iduće godine biće u čitavoj zemlji. BioSense je razvio platformu da vidimo šta se u deset metera dešava – objasnio je Nedimović.

Ministar poljoprivrede je, kada je reč o požarima, istakao da će ministarstvo raditi na preventivi, ali i uvesti neke druge mere.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter