Izvor:
01.11.2019 u 11:14
0

MILOVAN DRECUN ZA JUTARNJI PROGRAM „HEPI“ TELEVIZIJE: Srbiji je potreban sistem S-400 da ne bi bombarderi uleteli preko Bugarske! (VIDEO)

Nama je potreban sistem S-400 da nam ne bi bombarderi uleteli preko Bugarske, poručio je predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, gostujući u jutarnjem programu „Hepi“ televizije.

Mi nismo kupili S-400. Ali, moramo da zaštitimo našu državu od potencijalnih udara iz vazdušnog prostora. Nama bi dva diviziona S-400 pružila dobru zaštitu, potreban nam je S-400 da nam ne bi bombarderi uleteli preko Bugarske – ističe predsednik skupštinskog Odbora za KiM i dodaje da je Bugarskoj bolje da gleda svoja posla i da se ne meša u interese Republike Srbije.

Drecun je dodao da je u toku geopolitička igra vodećih svetskih sila na Balkanu, a da je kosmetski probelem u sklopu toga.

– Nekima je u interesu da i dalje drže ovakvu situaciju. Uveliko je u toku gopolitička igra vodećih svetskih sila na Balkanu, i kosmetski problem jeste u sklopu toga. Oni su za nezavisno Kosovo i da se umanji moć Srbije – objašnjava Drecun.

Kako Drecun kaže, pitanje je da li će problem "Velike Albanije" da se završi na Kosovu, ili da se proširi i na države u regionu.

On je izrazio sumnju da li će do razgovora sa Prištinom uopšte doći jer razgovori podrazumevaju ukidanje taksi, a do toga još uvek nije došlo.

Nije sigurno da li će do novih razgovora doći, oni podrazumevaju da se ukinu takse. Tamo su Kurti i Tači u klinču. Još uvek nisu objavljeni rezultati, nemojte zaboraviti da je Tači još uvek jak na Kosovu. Moramo da sačekamo formiranje izvršne vlasti, formiranje njihove delegacije. Sudeći po ovome što Kurti govori, nisu nikakve šanse za nastavak dijaloga – zaključio je Drecun.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter