Izvor:
17.12.2019 u 04:00
0

SLUČAJ DISKOTEKE „KONTRAST“ PONOVO PRED SUDOM: Podneta krivična prijava protiv pet novosadskih tužilaca!

Slučaj požara u diskoteci Kontrast u kome je poginulo šestoro mladih – ponovo pred sudom. Predsednik udruženja građana „Istina Tamarin Zakon“ Branko Miladinović podneo je krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv petoro novosadskih tužilaca zato što, kako navodi, nisu podneli kvalitetne i verodostojne optužnice protiv inspektora iz državnih organa uprave. Protiv njih je naknadno doneta pravosnažna presuda za nesavesno obavljanje dužnosti u slučaju požara u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ u kojoj je šestoro mladih poginulo. Miladinović, po čijoj ćerci Tamari, jednoj od poginulih u požaru, Zakon o zaštiti od požara nosi ime, za Telemaster kaže da tom prijavom udruženje želi – ne samo da dođe do konačne pravde za smrt svoje dece – već i da pokrene temeljne promene sistema.

Osam godina udruženje građana „Istina Tamarin Zakon“ čiji su članovi i osnivači roditelji dece poginule u požaru u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ aprila 2012. godine, vodi bitku protiv tužilaštva jer je ignorisalo nesavesnost u inspektorskom radu i nije želelo da pravim imenom kvalifikuje krivičnu odgovornost inspektora, kaže za Telemaster predsednik udruženja Branko Miladinović. Više od dve godine udruženje se nije javno oglašavalo o ovome ali sada je došlo vreme da se u javnosti čuje istina, ističe Miladionvić.

Miladinović napominje da iako je odgovornost inspektora utvrđena naknadno u parničnim postpcima, tužioci koje smatra odgovornim su i dalje na slobodi i na svojim pozicijama, a država, odnosno građani plaćaju štetu koju oni i odgovorni inspektori njoj nanose.

Udruženje između ostalog zahteva da se tužiocima i sudijama ukine imunitet i uvedu lcence, da se ukine „slobodno sudijsko uverenje“ za koje kažu da ne postoji nigde drugde u svetu kao i da se formira Narodno nezavisno Regulatorno telo za nadzor i kontrolu rada tužilaca. Jedna od članica udruženja Jelena Ilić kaže i da će podneti zahtev u vezi sa ostacima objekta diskoteke „Kontrast“, s obzirom da je sud ustanovio solidarnu odgovorsnt grada Novog Sada i Države za izbijanje požara.

U požaru u diskoteci "Kontrast" u noći između 31. marta i 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić iz Čuruga, Tamara Miladinović iz Novog Sada, Milena Dalmacija iz Futoga, Zoran Ignjatović iz Gacka, Marko Pavlović iz Kragujevca i Renato Vuković iz Kikinde. Svi poginuli bili su imali ispod 30 godina.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter