Izvor:
18.12.2019 u 10:53
0

EKSKLUZIVNI GOST IVICA DAČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ Na Kosovu se ne zna ko je gori, ne znam da li će Albanci ikada biti spremni! (FOTO)

Gost emisije "Dobro jutro Srbijo" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izneo je svoje mišljenje o aktuelnim političkim problemima Srbije. Evo šta je ispričao o mogućem odlasku u Hag i albanskim funkcionerima:

Mi smo sa Holandijom u zamršenim odnosima. Rekao sam da ću doći, ali da se ne nalazimo u Hagu. Imaju toliko lepih gradova i tražio sam da se nađemo negde drugde, ali dobro. Zanimljivo je sve ovo što se dešava ovih dana. Svi znamo da se spremaju prve zvanične optužnice i navodi se kako su Srbi činili zločine, a nisu odgovarali za to. Na Kosovu sada imate situaciju da ne možete znati ko je gori. Tamo imate spoj unutrašnjih i spoljašnjih fakora. Ne znam da li će ikada biti spremni za pregovore. Mnogi Albanci imaju srpsko državljanstvo i koriste ih za mnoge važne funkcije, pa i za članstvo u međunarodnim organizacijama. Pacoli non-stop priča kako nas dvojica treba da razgovaramo, ali ne žele da čuje našu stranu. Velika je zabluda što misle da ceo proces mogu tek tako da okončaju – ispričao je Dačić.

Celokupnu srpsku javnost uzdrmala je vest o proterivanju srpske dece s Malte, te je ovom prilikom ispričao šta možemo očekivati u narednom periodu:

Evo o čemu se radi. Mi na Malti nemamo ambasadu ali imamo sve više potrebe za tim. Ima tamo veliki broj Srba i možemo slobodno reći da je Malta Srbija. Problem su njihovi zakoni i regulativa s obzirom da je Malta na udaru migranata. Oni misle da oni koji nemaju odgovarajuću zaradu, ne vode dovoljno računa o svojoj deci.Trebalo bi u januaru obaviti razgovor na tu temu i potpisati određeni sporazum. Ovakva odluka nije pogodila samo Srbiju, već i druge zemlje. Važno je izbegavati širenje lažnih informacija i davati roditeljima lažnu nadu. Ceo proces će dugo trajati jer se ovaj problem ne može rešiti preko noći – rekao je Dačić.

Takođe se osvrnuo i na trenutne odnose sa Hrvatskom i predsednicom Kolindom Grabar Kitarović. Prokomentarisao je celokupnu situaciju sledećim rečima:

Stvara se jedna neprijatna atmosfera i bojim se da nije reč samo o antisrpskoj retorici na izborima – zaključio je Dačić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter