Izvor:
27.12.2019 u 13:46
0

ANALITIČARI O IMOVINI SPC U CRNOJ GORI Gosti u „Dobro jutro Srbijo“ otkrivaju pozadinu haosa u komšiluku (VIDEO)

Gostujući u jutarnjem programu " Dobro jutro, Srbijo " na Happy TV, analitičar Predrag Rajić izneo je svoje mišljenje o tome koji je cilj Amfilohija Radovića.

Izvesno je da se sukobi u regionu prelamaju preko Srpske pravoslavne crkve. Na pitanje zašto je uklonjen naziv Srpske pravoslavne crkve, Rajić je rekao:

– Amfilohije Radović je 2010. godine je u potpunisti uklonio naziv Srpske pravoslavne crkve iz Mitropolije crnogorske-primorske. Pitanje je zašto je to učinio. Rekao da je njegov cilj bio da na taj način privuče i etničke Crnogorce i etničke Srbe, ali mislim da je zapravo u pitanju mnogo kompleksnija igra.

Prema rečima analitičara, Amfilohije Radović je uvek bio na strani Mila Đukanovića.

-Ako pogledamo sva delovanja amfilohija Radovića svih ovih godina, videćemo da je on uvek u ključnim momentima davao podršku Milu Đukanoviću. Mislim da je u pitanju jedna dugotrajna igra, jedan pakt između Mila Đukanovića i Amfilohija Radovića sa ciljem da se Mitropolija crnogorska-primorska vremenom izdvoji iz Srpske pravoslavne crkve.

Prema rečima analitičara, Amfilohija Radovića, koji je vrlo ambiciozna osoba, veoma boli što je dva puta bio u najužem izboru za patrijarha srpskoga, ali nikad nije pobedio.

– Verujem da je u pitanju dogovor Amfilohija i Mila Đukanovića da se napravi samostalna i nezavisna crnogorska crkva od Mitropolije crnogorske-primorske – objasnio je Rajić.

Kako kaže analitičar, Amfilohije će pokušati da izdvoji Mitropoliju crnogorsko-primorsku iz Srpske pravoslavne crkne, uz izgovor da tako brani srpstvo.

– On će se suprotstaviti patrijarhu Irineju, jer Irinej ima pozitivan stav o Vučiću. Onda će on boreći se protiv Irineja i Vučića, amfilohija Radović uz podršku Mila Đukanovića, na osnovu ovog zakona izdvojiti Mitropoliju crnogorsko-primorsku iz Srpske pravoslavne crkve. Od nje će napraviti nekakvu nezavisnu, kvazi instituciju a plašim se da to ima mnogo šire razmere.

Happytv.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter