Izvor:
04.07.2016 u 13:35
0

ZAČINITE DAN: Pripremite SVINJSKE RAŽNJIĆE na uspavanim PAPRIKAMA (VIDEO)

Uzmite svinjsko meso, tačnije plećku koje samo po sebi ima malo masnoće i daće poseban ukus ražnjićima. Pazite kako sečete ražnjiće, zbog vlakana. Svinjsko meso je suvo i potrebna je marinada kako bi na roštilju ražnjići dobili pravi ukus. Po osobi je dovoljno pripremiti 200g mesa.

Što se tiče marinade, stavite malo maslinovog ulja, malo aleve paprike, svežeg peršuna, posolite lepo i dodajte malo bibera i stek začin koji je odličan za meso. Ovako marinirano meso treba sjediniti, zato pomešajte ražnjiće rukama kako bi upili sve začine. Zatim ostavite meso da odstoji 10 minuta na sobnoj temperaturi.

Za to vreme pripremite paprike. Uzmite tiganj, stavite na najjaču temperaturu i sipajte malo suncokretovog ulja. Stavite crvene paprike i ispecite ih i sa jedne i sa druge strane.

Dok se paprike peku, pripremite ražnjiće. Nabodite 3 ili 4 komada na štapić. Kako bi se ispekli sa obe strane, potrebno ih je pritisnuti rukom. Ukoliko niste u mogućnosti da ih ispečete na ćumuru i roštilju, uzmite teflonski tiganj, dodajte nekoliko kapljica ulja i dobro ga zagrejte, jer je to vrlo važno kada pripremate crveno meso. Ražnjiće okrećite na svaka dva minuta kako ne bi izgoreli.

Pripremite tanjir za serviranje i uzmite pečene paprike. Prvo one ljute i lepo ih pritisnite. Crvene paprike nećete ljuštiti. Malo ih posolite, dodajte ulje i sirće. Okrenite svaku papriku kako bi upila sokove. Ukoliko želite, možete da dodate beli luk ili crni i malo čeri paradajiza.

Na kraju pripremanja, ražnjiće stavite na crvene paprike i poslužite.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter