Izvor:
05.07.2016 u 13:55
0

UŽIVAJTE U DOMAĆEM UKUSU: Pripremite ĆUFTE u crvenom SOSU (VIDEO)

Prvo ćete pripremiti crveni sos. Uzmite šerpu i u nju stavite ulje i dodajte 1 čen belog luka i jednu glavicu crnog luka, ali nemojte preterivati. Potom dodajte crvenu papriku i tikvice, posolite i pobiberite, a onda dodajte crne masline. Onda u tu smesu sipajte pola litre soka od paradajza, a potom i paradajz pelat. Zatim sve lepo promešajte.

Što se tiče mesa, uzmite ćevape. To meso je najbolje za ćufte. Tu stavite malo mleka, iseckani peršun i možete prezle ili grisine, odnosno krekere, 100 grama pančete pomešajte u ove divne ćufte i dodajte samo jedno jaje, kako bi se masa sjedinila.

Uzmite jednu meru, stavite pripremljeno meso u nju i oblikujte, kako bi svaka bila ista. Stavite ih da se peku, ali ih prvo malo pritisnite, kako bi se ravnomerno ispekle, a da vam ne zagore. Onda ih stavite u rernu, kako bi se proces pečenja završio u potpunosti.

Uzmite listiće bosiljka i iseckajte ih, pa ubacite u crvenin sos. Takav sos ne može da prođe bez dodavanja kašičice šećera, jer će mu ona ubiti svu kiselinu.

Što se tiče serviranja, na tanjir stavite prvo prethodno obarenu testeninu ili pire krompir, u zavisnosti od toga šta najviše volite. Na testeninu sipajte crveni sos i domaći pesto koji će otvoriti ukus, a ćufte poređajte gore. Ostatak sosa samo malo prelijte po ćuftama, zajedno sa domaćim pestom i uživajte u ovom divnom obroku.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter