Izvor:
28.04.2019 u 10:32
0

PRAZNIČNI DUH U PORODIČNOM MAGAZINU „ELLA ELLA SHOW“: „Pravo vreme za porodična okupljanja… kako se nekada slavio Vaskrs, a kako danas?“ (FOTO)

Danas je Uskrs, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću.

Uskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

Po crkvenom učenju, Isus je raspet u petak, subotu je preležao u grobu, u Josifovom vrtu, a u nedelju zorom, osetio se snažan zemljotres i anđeo Božji sleteo je na grob. Stražari koji su čuvali grob, u strahu su popadali kao mrtvi, a Isus vaskrsao.

Ljudi se za ovaj praznik pozdravljaju sa: "Hristos vaskrse" i "Vaistinu vaskrse". Cela nedelja praznika zove se Svetla nedelja, a tada se pevaju radosne crkvene pesme.

Povodom divnog dana u emisiji "Ella Ella Show" voditeljka Jovana Milošević, pričaće upravo na ovu temu.

Praznici su pravo vreme za porodična okupljanja. Kako su nekada slavili Vaskrs kad su bili mlađi, a kako ga danas slave, govore pevačice Biljana Jeftić, Merima Njegomir.

Šta se sme, a sta ne za Vaskrs? Koji su verski običaji, a koji narodni? Šta je tradicija, a sta sujeverje? Ove odgovore dace nam otac Gligorije Marković.

Vaskršnju večeru pripremamo sa profesionalnim kuvarom uz uživo muziku i pesmu.

Saznaćemo ko je pobednik našeg takmičenja u kucanju jajima, a gosti će izvlačiti i pitanja iznenađenja.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter