Izvor:
28.10.2019 u 10:51
0

OTKRILA KOJI KOLEGA JOJ NEDOSTAJE! GOCA TRŽAN ZA „GLAMUR SPECIJAL“: Muzika je moj ŽIVOT! (FOTO)(VIDEO)

Gošća današnje emisije "Glamur specijal", bila je Goca Tržan, koja nam je pričala o svojoj muzičkoj karijeri, usponima, padovima, ali i o svom pokojnom kolegi Tošetu Proeskom, koji je na nju ostavio veliki uticaj…

"Svoje muzicke korake zapocela sam u grupi tap 011. Ja sam posle srednje skole konkurisala na Akademiju umetnosti i usla sam u uzi izbor, ali je nisam upisala. Moj otac mi je rekao da je muzika moj poziv i da cu jako dobro zaradjivati od toga, te da fakultet mogu da zavrsim bilo kada i ja sam njega poslusala, mada mi je krivo sto nisam zavrsila fakultet ovaj ovde, blizu vas, Poljopriivredni. Bila sam na odseku za stočarstvo, davala sam ispite za prvu godinu u drugoj i onda je otisla mast u propast."

Ona je takođe izjavila da je muzika jedan vid droge i da otkada je uztela mikrofon u ruke, nikada ga nije pustila.

– Ljudi misle da je najgori oblik zavisnosti droga, ali ne znaju kakva je droga muzika, izaci na scenu. Mogu da zahvalim Bogu što sam I dan danas prizemna i normalna, evo, desava mi se kada odem kod majke i oca da spavam, probude me ujutru sa recenicom "to sto si nekome zvezda, nama si dete pa moras da nam pomognes oko pranja prozora" naprimer. I zahvalna sam im na tome jer sam naucila da sve samostalno radim i ne ponasam se razmazeno. Iskrena da budem, bilo je trenutaka kada sam se premisljala u pocetku da ostavim muziku, jer su mi poceci bili jako teški. Na svetu je biti poznat najveci usud koji mozes imati. Nije jednostavno raditi. Ne zalim se, jer imam dosta privilegija od mog posla. Ja kada sam napustila TAP011, bilo je ili, ili. Ili bih radila u nekom institutu, ili u nekom butiku. Otisla sam kod menadzera bivseg, kada sam dala otkaz u bendu. On je meni pustio par pesama koje sam ja otpevala, jer su mi se svidele i tako sam ostala u muzici. – navela je Goca.

Pevačica je progovorila i o svom pokojnom kolegi Tošetu Proeskom, kome je pre samo tri dana obeležena 12. godina otkako je poginuo. Bila je vidno pogođena pričom i u prisećanju pomenula koliko joj nedostaje.

– Ja sam njega videla na sceni Sučanih skala, na plaži smo se upoznali, dosli smo na tonsku probu. I krece pesma "Tajna moja" kada sam ga pogledala, bio je mnogo harizmatican. Rekla sam mu da bih volela da snimimo duetsku pesmu. I imam tu cast da kazem da sam prva osoba iz Srbije sa kojom ima pesmu. Ipak sam mu samo malo otškrinula vrata da udje na srpsko trziste. Od njega sam mnogo naucila. Zavrsavao je solo pevanje i objasnjavao mi je pojedine stvari. Ne znam da li ste primetili da kada god je pevao neke tuzne pesme, imao je blagi osmeh na licu. Objasnio mi je da ta grimasa puno pomaze da se izbace tonovi koje je tesko otpevati, pogotovo kada je niska intonacija. Mnogo mi nedostaje – dodala je Tržan.

VIDEO:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter