Izvor:
20.09.2019 u 08:06
0

PETAR MILINKOVIĆ OSTROŠKI ZA „GOLI ŽIVOT“: „Borio sam se za srpstvo, NIGDE nisam ostavio prljav trag!“ (FOTO) (VIDEO)

Gost emisije “Goli život” voditelja i autora Milomira Marića, bio je književnik i novinar Petar Milatović Ostroški, koji je govorio o prošlim vremenima, politici koja se vodila ranije na teritoriji Balkana, ali i o sukobljavanju dve strane – Četnika i Partizana.

Kada sam putovao do Severa Nemačke, poveo sam porodicu, sneg je padao i slabost kod Renoa su dinamo mašine, te se desilo meni da je ta mašina prestala da radi. Došao sam do pumpe koja je bila zatvorena. U daljini sam video neko naselje. Morao sam da spašavam svoju porodicu, u trenutku kada mraz steže. Obratio sam se jednom Nemcu za pomoć i on mi je pomogao. Čitav razgovor vodili smo na nemačkom jeziku. Jas am mu rekao da sam iz srpske Crne Gore da živim u Beču, a on me je gledao i rekao “Da ste Vi iz Beča, znali biste ko je Petar Milatović Ostroški”. Tada mi je potekla suza, izvadio sam pasoš. On je zvao ženu i predstavio mene, izljubio se sa mnom tri puta. Pomogao mi je oko svega. Imao je svaku moju knjigu. Borio sam se za srpstvo, ali nigde nisam ostavio prljav trag – istakao je Milatović.

Ostroški je izjavio da čovekov život je kap u moru večnosti. Mi smo stvoreni da ostavimo trag u onome za šta smo osposobljeni i u čemu se najbolje snalazimo. On je naveo da se borio za pravdu, istinu, sukobljavao se sa svim nepravdama. Njega kao antikomunistu su napravili komunisti svojim postupcima.

Kao četnički sin rastao sam u partizantskom okruženju, koji su bili ratni drugovi moga oca. Ja sam kao takav primao redovno čvrge od đaka, partizantske dece. Branio sam se kamenjem, onda sam vermenom trenirao karate. Kada sam došao u Beograd, bilo mi je sasvim svejedno. I jedni i drugi imaju istorijsku obavezu da spasavaju srpski narod u budućnosti. Podgoricu su svi nazivali Titograd, ja sam to namerno nazivao TitoJad. Imao sam govornu manu. Mislili su da se sprdam sa njima, ali nisam.

Petar Milanović istakao je da su ondašnji komunisti bili pametni. Oni nisu hteli da proizvode neprijatelje, međutim, da ovi današnji žele da izazovu određene sukobe

O tome kako je dobio nadimak "Ostroški" rekao je: – Dobio sam nadimak Ostroški, jer sam spasao manastir od skrnavljenja. Objavio sam jedan teskst “Sladište konja, ovaca i magaraca”. U tom tekstu sam kritikovao što se crkve po CG pretvaraju u štale. 80% monaha nije ni znalo kako manastiri i crkve izgledaju unutra. Mnoge crkve su bile štale, jer sam mnogo puta iz njih isterivao i magarce i konje i ovce. CG je bogougodna i bogohulna zemlja istovremeno. Oni su u stanju da samog Boga uče kako Bog treba Bogu da se moli. – naveo je ovaj književnik i novinar.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter