STRUČNJACI ODGOVORILI NA PITANJE - ŠTA ĆE BITI SA KOSOVOM? Ko odlučuje o granicama i šta nakon susreta Tačija i Trampa? (FOTO)

 

Godinama unazad, glavno pitanje srpske političke stvarnosti svakako je šta će biti sa Kosovom?

Dodatno sporno pitanje je šta će se dogoditisa granicama između Kosova i Srbije, ali i šta će se promeniti nakon susreta Hašima Tačija i Donalda Trampa? 

Gosti emisije "Posle ručka" pokušali su da daju odgovore na ova i brojna pitanja vezana za teritoriju koja vojnim silama pokušana da bude oteta od Republike Srbije.  

- EU govori o nepromenljivim granicama, o etničkom neprilagođavanju granica. Ono što godinama pričam svojim glumcima je da ne veruju likovima koji mnogo pričaju, drže govore, jer time nešto žele da postignu. Učim ih da njihovu priču obrnu, jer se iza nje krije neki interes. Tako i Evropa jedno govori, a drugo misli, iza njihove priče kriju se samo sopstveni ciljevi. Nama odgovara mir, a Evropi kriza, i dokle je tako, ona će tu krizu pdržavati - rekao je Ljubiša Ristić, srpski pozorišni reditelj i nekadašnji predsednik JUL-a.

 

 

- Istorijsko vreme ne može da diktira aktuelni politički trenutak. Mislim da moram da budemo strpljivI i da sačekamo povoljniji trenutak za rešavanje pitanja Kosova, istorijski tok ne možemo menjati zbog svoje lične nestrpljivosti. Rečeno je da ćemo, ukoliko prihvatimo Republiku Kosovo, biti prihvaćeni u Evropi, a onda kreću sva ta poglavalja. Međutim, istina je drugačije! Mi nikada nećemo biti prihvaćeni! Iza prihvatanja stoje ucene  - objasnio je  Dragiša Bokan, bivši političar i ratni komandant.

 

 

- Dešavanja devedestih nisu došla slučajno, u pitanju su sankcije koje su nas dočekale s razlogom. Pruuča koju moji sagovornici plasiraju sve vreme nije dobra za građane Srbije, u pitanju je obmana - rekla je Jelena Milić, srpsak politička analitičarka i direktor Centra za evroatlanske studije.  

 

 

- Kapitulacijom, odnosno našim priznavanjem Kosova, mi potpisujemo nemoć da se ostane na našoj strani. Pomeranje granica u Evropi traje već godinama, a mi nemamo snage da se sa tim problemom izborimo - tvrdi Nenad Todorovic, reditelj o godinama egzodusa prištinskog teatra, sceni u Gračanici i repertoaru.

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva 

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro