Izvor:
19.08.2019 u 17:32
0

PREDSTAVNICI UDRUŽENJA KIDNAPOVANIH I UBIJENIH SRBA NA KOSOVU: „Naš glas se nigde ne čuje!“ (VIDEO)

Tema ratnih zločina na Kosmetu još uvek je aktuelna za sve građane Srbije. Gostujući u emisiji "Posle ručka", na Hepi televiziji, upravo na tu temu su govorili predstavnici Udruženja kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu.

Snežana Marković-Zdravković je u razgovoru sa Vanjom Bulićem otkrila da porodice žrtava ratnih zločina na Kosmetu ne dobijaju dovoljnu podršku medija i da se njihov glas ne čuje.

– Žrtve su uvek stavljane u neki drugi plan. Glas žrtava nije mogao da se čuje godinama. Mi smo postojali kao udruženje od 2000-ih godina pa nadalje. Pitanje kidnapovanja i ubistava je jedno humanitarno pitanje. Pogotovo pitanje kidnapovanja jer ne znamo gde su oteti članovi porodica i tu politika ne sme biti umešana, ali ipak jeste. Nažalost, 1999. godine u julu mesecu kidnapovan je moj brat od strica Jovica Marković, 24. juna 2000. godine otet mi je otac Tomislav Marković i to iz vozila koje je bilo pod pratnjom UNMIK-a. Sudbinu brata i dalje ne znam, a posmrtni ostati oca su predati 2007. godine i on je sahranjen na gradskom groblju u Prokuplju – izjavila je Snežana Marković-Zdravković u emisiji "Posle ručka".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter