Izvor:
29.08.2019 u 01:26
0

ZA ŽIVOT U INOSTRANSTVU: Bitno je ono što želimo od ŽIVOTA! Morate imati jasan CILJ pred sobom!

U današnjoj najnovijoj emisiji "Posle ručka" govorimo o temi koja je stalno aktivna i za naš narod vrlo potresna,a to je odlazak Srba u inostranstvo. Nekome je tamo zapisana sreća pod tim tuđim nebom, a drugi pak,odlaze jer nemaju ni za pristojan život ovde da prehrane sebe i svoju porodicu. Da li život u inostranstvu zaista donosi neki bolji život? Koja je cena takvog života? Da li je to jedini način da uštedimo novac i obezbedimo svoje potomke?

Naša gošća bila je i Tanja Božić, psihoterapeut i žena koja je dobar deo provela na relaciji Beograd – London i vrlo je pogodna da nam odgovori na ovu temu.

Učimo najčešće po modelu porodice i po tome šta smo videli i doživeli u porodici. Ja sam tako otišla slučajno u posetu kod sestre u London koja je tamo radila krajem 90ih godina i početkom 2000ih kad aovde zanmo kakvo je stanje bilo. Ostala sam neplanirano i upoznala ljubav svog života, svog sadašnjeg supruga i udala se i lepo smo tamo živeli. No tata mi se razboli posle par godina i ja odlučim da se sa decom privremeno vratim za Srbiju ,uz to dodje i moj suprug. Deca su mi se opismenila ovde i kulturološki se lepo ovde uklopila jer sdam i ja oduvek učila da su oni i srpskog i engleskog porekla,ne samo engleskog kako su ih školi prozivali. U Engleskoj nije bilo uvek tako lako,prvo sam radila kao profesor, pa onda kao stjuardesa za njihovu kompaniju, kao najobrazovaniji kadar tamo i onda sam konačno našla posao u svojoj lekarskoj struci, na jednoj klinici. Ali od strane okruženja i prijatelja Engleza bila sam lepo prihvaćena.

A što se tiče odlaska naših u inostranstva, to je veliki mač sa dve oštrice. Ako ste singl, bez dece i porodice, mladi , onda i možete da odete , probate pa i ako ne uspete, imate gde da se vratite. A kada neko već iza sebe ima neki radni staž, iskustvo , decu onda je sve teže opredeliti se za takav radikalan potez u životu. Treba samo preseći i trgnuti se. Bitno je ono što želimo od našeg života. Neće vam biti idelno ako odete preko, a tamo se ne pronalazite, morate biti baš jakog karaktera i imati jasan cilj pred sobom.

Happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter