Izvor:
29.08.2019 u 16:02
0

RANA PREVENCIJA OTKRIVANJA POTENCIJALNOG PSIHOPATE: Mora da postoji više PSIHIJATRIJSKIH PREGLEDA ZA DECU I ODRASLE!

U današnjoj emisiji "Posle ručka" bavimo se aktuelnom crnom hronikom, masakra u Jabukovca, gušenja žene u Žitištu, bacanja tek rođene bebe u kontejner.

U šta se to Srbija pretvorila? Da li su svirepi zločini masovniji no ikada?

Kako to da sprečimo?

I ključno pitanje kako da prepoznamo potencijalnog psihopatu koji tako lagano šeta po našem komšiluku?

Današnji gosti su: Nebojša Milosavljević, Biba Radovanović, Miroslava Derikonjić i Snežana Repac

Snežana, kako Vi gledate na to kao psihoterapeut?

Imala sam davnašnje istraživanje da bi bilo pogodno da se deci rade kako psihološki tako i psihijatrijski pregledi pred početak škole,a svakako i kasnije na izvestan određeni period. I za decu ali i za odrasle isto , da vidimo ko je po analizama već pogodan. Takvim potencijalnim obolelila je sužena svest i nemaju kontrolu nad sobom.

Rana prevencija je mnogo bitna. A što se tiče ovog čoveka što je zadavio sopstvenu ženu, za njega se veropvatno znalo da će ubiti. Takvi ljudi su tempirane bombe i to je po meni najveći stepen zverstva. Čudno je da ta žena to ne primeti ,a živeli su zajedno. On je vladao njome i uneo joj takav strah dda nije smela ni da pisne u javnost a sigurno je već patila od nasilja u porodici.

A recite nam za slučaj bačene bebe, kakav je to profil žene da se porodi i samo tako baci dete u đubre?

To nije samo post porođajna depresija, kako neki opravdavaju ovaj slučaj. Meni to deluje kao planirani akt. Neko bi čuo porođaj i video taj čin bacanja deteta . Dakle ona je to potuno planski i potpuno svesno izvela.

Psihopatski rani simptom može biti kod dece, kada dave i muče životinje. I takva osoba može već prerasti u pravog zločinca. –

happytv.rs
Foto :arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter