Izvor:
02.09.2019 u 17:13
0

SEKTE NAJOPASNIJA PRETNJA: Izloženost pritiscima sa ishodom ubistva ili samoubistva

Gost emisije "Posle ručka" bio je i Andrija Pastuović, sektolog koji nam je detaljnije objasnio koliko sekte utiču na današnju omladinu i čega se sve treba pribojavati. On je istakao da su one jedne od vodećih razloga promene ponašanja deteta, kao i njegovog odlaženja od kuće.

Kada se radi o težim slučajevima nestanka deteta, koji se često završi sa teškim ishodom ubistva ili samoubistva, teško je pripremiti roditelje na takvu vest, rekao je Andrija Pastuović, sektolog.

– Radio sam na dosta slučajeva samoubistva dece. Trebalo je vremena pripremiti roditelje da im saopštim da im je dete mrtvo. Ja i kroz godine iskustva bavljenja ovim poslom, osetim da se dete neće više nikada vratiti. Kada su u pitanju dece, iskreno smatram da nam je sistem slab. Često se desi da viđam decu kako prose na ulicama grada. Društvo se mora uključiti i pomoći.

O tome kakav uticaj sekte imaju na omladinu i da li predstavljaju vodeću opasnost, Andrija nam je istakao da su one najopasnija stavka koja večito muči društvo.

-Sekte su najopasnija stvar koja može zadesiti porodicu. Postoje takva udruženja koja menjaju svest osobe koja se njima priključi. Naime, oni funckionišu tako što žele da izbrišu pamćenje osobi koja im se prikljičila, i da pamti samo ono što oni žele, isto tako i da postupa kako oni žele. Od tih sekti, može se očekivati i da priključena osoba izvrši samoubistvo, ili čak, ako odbije naređenje zadatka, bude ubijena.

happytv.rs
Photo: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter