Izvor:
13.09.2019 u 18:23
0

GREŠKA JEDNOG LEKARA MENJA MIŠLJENJA: Nijedan ljudski život se ne može nadoknaditi novcem! (FOTO)

Advokat Željko Simić sa advokatske strane istakao je da iznos štete određuju drugi parametri, te da je ljdski život najdragocenija stvar koja bi mogla biti izgubljena.

Ne postoji novac koji može nadoknaditi život. Postoje parametri koji određuju iznos načinjene štete. Ja moram da se vratim na slepo crevo. Ono je dijagnostički težak slučaj. Desi se da se na snimku ne vidi da je puklo, pa onda u stomaku usledi haos. Ovime samo hoću da skrenem pažnju da nema bezopasnih hirurških intervencija. U momentu kada ulazite u stanju anestezije, pa do kraja celog toka operacije, postoji rizik.

Nijedan lekar ne želi da povredi svog pacijenta, ali kada pogreši, njega taj teret celog života beleži.

– Da bi se utvrdila greška, morao bi pacijent da se ponovo otvori i uvidi greška. Drago mi je da postoji komunikacija između lekra, to je ključno. Ja kao advokat mogu da tvrdim da mi smeta populizam kojem pristupamo, da ja kao advokat moram da branim lekare koji greše. U ovom trenuku, oni su žigosani. Nadoknada štete i smrt je drugačija stvar. Nijedan lekar nije umišljeno hteo da povredi nekoga, već želi da pomogne. Jedini problem je vreme. Sud će odrediti kolika količina novca treba da se isplati za načinjenu štetu – napomenuo je advokat.

Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter