Izvor:
18.09.2019 u 09:17
0

AMERIKANCI ŽELE BALKAN: Očigledno da ne postoji mogućnost za kompromis! (FOTO)

Voditelj Vanja Bulić ugostio je sjajne goste i razgovarao o trenutno aktuelnoj temi u Srbiji. Gosti su bili Jovan Deretić profesor istorije, Ilija Životić savetnik za bezbednost, Dejan Miletić profesor na FON-u, Darko Obradović ispred instituta za međunarodnu bezbednosti Nedžad Behljulji vlasnik TV Spektar.

O pitanjima da li je moguće pronaći rešenje i kompromis oko Kosova i Metohije istoričar Jovam Deretić objasnio je da je Albancima jedini cilj da se reše svakog Srbina sa te teritorije.

Pošto nema mogućnosti za kompromis, Albanci nastoje da unište i poslednjeg Srbina na Kosovu, da li ubistvom ili progonom, a to se vrši svaki dan dole. Dok su Albanci u Srbiji oni imaju građanska prava i sve im je dozvoljeno, a nama, Srbima, na našoj teritoriji zabranjuju neke stvari, nečuveno! Mi smo u situaciji u kojoj nema rešenja, jer se traži i više od Kosova, preševska dolina, pa sve do Niša. Mislim da će u skorije vreme doći do ratnog sukoba.

On je dodao da Amerikanci igraju veoma mudro i da znaju jedan korak unapred u politici. Oni imaju veliki uticaj po pitanju Kosova, te nastoje da čitavo Balkansko poluostrvo pod svoje stave.

Amerika je oduvek želela da ima Balkansko poluostrvo pod svojom vlašću. Živeo sam i sarađivao sa Amerikanicma, i znao sam šta svako misli o Srbiji i balkansom poluostrvom. Ključno i strateško mesto Evrope – Balkan. Mi smo oduvek bili sami, Rusija je bila na strani Nato pakta, te se Amerika slagala sa time da Srbija bude bombardovana. Promenilo se stanje na svetskom noviu, sada je Rusija oživela i vrlo glasno sada govore da zajedno sa Srbima brane Kosovo. Šiptari ne žele kompromis, nikakav! Kada to kažem, mislim i na šiptare u Albaniji i na šiptare na Kosovu – naveo je profesor Deretić za Hepi TV.

Happytv.rs
Foto. arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter