Izvor:
20.09.2019 u 14:56
0

DR VANJA MILOŠEVIĆ U EMISIJI POSLE RUČKA: Gurnuti smo do granice zdravog razuma! (VIDEO)

Ginekolog Vanja Milošević takođe se nadovezao na diskusiju o poremećajima kod mladih. U emisiji "Posle ručka" on je istakao da je glavni razlog svih novih pojava kojih smo svedoci u stvari vreme u kome živimo i granice koje se stalno pomeraju.

– Mislim da je ključ današnje priče ovo vreme u kome živimo i gurnuti smo do granice zdravog razuma. Vi sada imate taj paradoks da devojčice za devet ili deset godina dobijaju menstruaciju što znači da su već da se tako izrazimo reproduktivno sposobne, a tek u svojim zrelim godinama razmišljaju o svom potomstvu. Šezdesetih godina neki prosek je bio između 23 i 24 godine. Samo za nekih pedeset godina ta granica je već preko 28 godina. Suština cele priče je da smo se i mi pogubili u tim granicama. Vi mediji činite je da se te granice naglašavaju. Ovo je vrlo interesantna tema iz razloga neke specifičnosti. Bez obzira na brigu koja je kod svakog roditelja neminovna kako podići dete, to nosi jednu neopisivu radost i sreću. Vi imate činjenicu da svako treba pomoći, svako oseti potrebu kada misli da je za njega najbolje. Mi možemo da pričamo o fiziološkim granicama ali neke druge granice poput psiholoških i emocionalnih su se jako promenile, da ne kažem poremetile – izjavio je dr Vanja Milošević u emisiji "Posle ručka".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter