POTRESNA ISPOVEST MOMIRA KRSMANOVIĆA: Mojoj majci su rasporili creva!

 Jovana Grgurević će u emisiji "Posle ručka" ugostiti sjajne ljude i razgovarati sa kojima će razgovarati o aktuelnoj temi.

TEMA: O zločinima ustaša nad Srbima u Starom brodu i Miloševićima! O krvavom pokolju nedužnh žena i dece. Ispovest preživelog Momira Krsmanovića!

GOSTI: Dr Vojislav Šešelj, Dejan Ristić, Dragoslav Bokan i Momir Krsmanović. 

Danas smo se upoznali sa neverovatnim ispovestima o stradanjima srpskog naroda za vreme rata. Gospodin Momir Krsmanović je u svojih 8 tomova knjiga podelio secanja mnogih sudbina.

Kako ste uspeli  da nastavite život ?

- Sećam se i gledao sam kako su mi ubili majku, sve je bilo u krvi, majci su bila rasporena creva, nas decu su prebacili na Staro sajmište i posle u dom Bogoslovije i tako smo izvukli živu glavu inače da smo ostali u logoru, ne bihdanas mogao da vam ispričam sve ovo. Tresem se svaki put kad se prisetim svih tih stradanja. 

Preživljam drhtajući i kad čujem priče svih drugih ljudi od kojih sam zapisivao priče. 10 godian sam skupljao materijale i spise raznih ljudi. Sećam se jedne koja mi je isto ostala upečatljiva. Kada je čovek sa petoror dece .videvši da idu ustaše pobegao u omoriku, njih su sve zaklali on je posmatrao sa drveta taj jezivi prizor i samo kad je sišao video je da mu je najmlađi sin još jedva mrda i završio je i sa njim da se dete ne bi mučilo u bolovima.  

U manastiru Studenica 2004.godine sam napisao 2 toma, posle još 8 tomova za štampu. 

U mojim knjigama se nalazi 5931 ime. Većina su iz Starog Broda i okloine, sve su istinite priče. Ustaše nikog nisu poštedele, čak ni one bogatije koje ih plate. -

 

 

 

 

happytv.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro